Nenajavljena kontrola Mihajlovićeve: Direktori EPS-a da razmisle ko im radi u call centrima

"Danas sam ovde zato što hoću da pozovem direktore EPS-a - a tu podrazumevam i generalnog direktora, njegove pomoćnike kao i direktore distribucija - da uđu malo među šaltere i da, ako treba, sede sa svojim šalterskim službenicama kako bi videli gde su problemi, jer jedino tako mogu i da ih reše", rekla je Mihajlović.

Ministarka je rekla da ako ona može zajedno sa svojim pomoćnicima da razgovara sa građanima Srbije svake druge subote, i da tako sazna da su problemi u tome što ne rade svi šalteri i što se sporazumi za reprogram duga za struju ne prave i vikendom, onda i direktori EPS-a mogu da slede njen primer.

"Ako mogu direktori jedne svetske kompanije kao što je IKEA da provode godišnje 15 dana sa svojim kupcima, ne vidim zašto to ne mogu isto da urade i direktori EPS-a", ukazala je Mihajlović.

Kao jedan od problema ministarka je naglasila neljubaznost nekih operatera koji se javljaju na pozive građanima u kol centrima EPS-a, kao i vreme koje je potrebn da se uspostavi veza.

"Pozivam direktore EPS-a da razmisle ko im radi u call centrima, jer sam danas zvala u nekoliko navrata i čekala po 15-20 minuta da dobijem vezu sa operaterom", navela je Mihajlović.

Ona je ponovo uputila kritiku EPS-u zbog načina na koji se odnosi prema potrošačima, i pozvala ih da više vode računa o njima, jer, kako je rekla, u nekim delovima Srbije potrošači i dalje moraju da dođu na šalter i pišu zahtev da se im se pretplata prebaci na nove račune za struju, ili da traže popust od pet odsto ukoliko redovno plaćaju svoje obaveze.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.