Krstić: Ljudi, smanjite apetite!

Krstić je najiskusniji među izabranicima Dušana Ivkovića, a zanimljivo je da su pre četiri godine, kada sa su ‘orlovi’ osvojili srebro u Poljskoj, iz sadašnjeg tima u ekipi bili još samo Stefan Marković i Nemanja Bjelica.

Iskreno, malo mi je zasmetalo to što se sada pojavljuju prevelika očekivanja. Vidim to i po reakcijama ljudi koji me zaustavljaju na ulici. Mi smo i dalje onaj tim koji je prvog dana priprema trčao na Zvezdari sa devet ili deset igrača, od kojeg niko ništa nije očekivao. Tačno je da smo, uprkos svim problemima, dobro trenirali i napravili odličnu hemiju, ali ova ekipa i dalje treba da ide korak po korak. Prvi i osnovni cilj je da prebrodimo takmičenje u grupi i plasiramo se u drugu fazu, bez obzira na dobre rezultate u pripremnim utakmicama, naglasio je Krstić,

“Samo da nas povrede ostave na miru tokom šampionata, dosta ih je bilo dosad. Ne volim previše da pričam pred velika takmičenja, niti da prognoziram domete. Kao kapiten mogu samo da obećam da ćemo se svom snagom boriti da ostvarimo što bolji rezultat u Sloveniji. Videćemo kako će se to završiti”.

Kapiten je istakao da ga je rad sa mladim igračima, koji su prvi put u reprezentaciji, zaista osvežio.

Kada ih vidiš kako se razlete na treningu glupo ti je da se vučeš po terenu. Nekad me nešto zaboli, zna se da sam imao mnogo povreda u karijeri, ali me povuku da i ja treniram jako. Nisam propustio nijedan trening, odlukom selektora samo dve utakmice koje sam mogao da odigram. Dobro se osećam, možda i najbolje do sada u reprezentativnoj karijeri. I dalje uživam igrajući za Srbiju, što je veoma bitan faktor. Osim toga, imao sam i primer Raška Katića koji je stariji od mene, a zaista igra kao da ima 23 godine”, istakao je Krstić,

"Kada smo na početku priprema trčali na Zvezdari, nije mi situacija izgledala kao sada pred početak Evropskog prvenstva. Stvarno imamo pozitivnu, zdravu atmosferu, i na treninzima i na utakmicama. Ovi momci su željni igre, a onda i ja, iz te njihove želje za dokazivanjem, crpim dodatnu motivaciju. Kada je teško najlakše je reći „ne mogu“, najteže je uhvatiti se u koštac sa izazovima”.

Prvi meč na šampionatu naš tim igra sa Litvanijom, u sredu od 21 čas u Jesenicama.

Litvanci imaju mlade i veoma kvalitetne centre, Jonasa Valančijunasa i Donatasa Motiejunasa, tako da će biti i teško i zanimljivo. Ta utakmica je važna da procenimo gde se nalazimo u odnosu na najjače reprezentacije, ali su one koje slede za nas možda i značajnije”, konstatuje Krstić za Večernje novosti.

Pogledajte još