Neimar: Vladika Filaret gradi luks hotel u Pribojskoj banji

Poslovi bi trebalo da traju najmanje tri meseca, a ukoliko dozvole vremenske prilike, odvijaće se u tri smene, naveo je vladika Filaret.

U prvoj fazi će se raditi obnova postojećeg hotela, koji je u veoma lošem stanju, bazena i kupatila, a u drugoj će se raditi pomoćni objekat, dijagnostički centar u kom će biti prostorije za fizikalnu terapiju, za lekare i pacijente i gde će se obavljati pregledi.

"Razgovarao sam sa ministrom Milanom Bačevićem, te će Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja zaštiti vodu Pribojske banje, pa neće svako moći da je eksploatiše kao sad, a biće rađeno i njeno flaširanje", - istakao je vladika. On je dodao da je očekivao da će se stvari brže odvijati, ali se čekalo s projektima.

"Sada su svi projekti gotovi, radio ih je Saobraćajni institut CIP, a postojali su i neki administrativni problemi, jer je osnovano novo preduzeće „Pribojska banja“, koje nije imalo završne račune za dve godine, ali je to prevaziđeno", naveo je on i dodao je da će radovi početi ovih dana.

Filaret je objasnio da će banja ostati u sastavu Kliničkog centra Užice, sa kojim će biti sklopljen ugovor, i da će u njoj raditi medicinski stručnjaci.

Izvor: Kurir

Pogledajte još