Art Fusion iz jednog sasvim drugačijeg ugla!

Svi oni su povezani sa zemljom koji ima bogatu tradiciju, kulturnu i umetničku.

Da li možete da zamislite ko od domaćih javnih ličnosti bi se dobro snašao u njihovoj ulozi ili u liku recimo Dorjana Greja ili Ejmi Vajnhaus? Kreativni tim Art Fusion projekta je nakon dužeg istraživanja shvatio ko bi najbolje umeo da "iznese" ove antologijske junake na svojim plećima.
(old_image)
Rediteljka Sanja Beštić koji živi i radi u Njujorku je idejni tvorac projekta "Art Fusion". Ona je na ovaj način želela da pomogne talentovanim ljudima u Srbiji tako što im je dala šansu da učestvuju u pravom umetničkom projektu. Septembarski Art Fusion je treći po redu i održava se 10. u Bašti kod Juge. Tada će posetioci imati priliku da se upoznaju sa kulturom čarobnog Londona.

Specfično za ovaj projekat Art Fusion je i to što umetnici predstavljaju svoje "making of" fotografije, tako da svi zainteresovani mogu videti i nesređene fotografije dok one gotove mogu videti tek na dan izložbe fotografija 10. septembra.

(old_image)

Da sve bude osmišljeno do poslednjeg detalja pobrinuo se stilista Bane Dević koji je, kažu, uradio fenomenalan posao, pomerio granice i fenomenalnim stajlinzima upotpunio sve fotografije.

(old_image)

Mladi fotograf Nemanja Novaković je ispred svog objektiva oživeo Andriju Bikić kao Šerloka Holmsa, zatim agenta 007 a onda i Hamleta, glumca Vikotora Savića kao Robin Huda, Aleksandar Filimonović kao Petra Pana, pevačice Anu Bebić, Lejlu Hot i Anu Milenković, Sanju Bestić i Sanju Dimitrijević, kao romantične dame romana Džejn Ostin, Nevenu Božović kao Alisu u zemlji čuda, Aleksandra Palajića kao Dorijan Grej, dok je zvezda snimanja bio mali Zeljko Bodiš, srpski Hari Poter.

On nam je otkrio da je atmosfera na snimanju bila sjajna kao i da su se svi odlično snašli u svojim ulogama. Niko nije odbio poziv da učestvuje u ovom projektu, šta više, kaže svi su bili presrećni. Snimalo se uglavnom u studiju ali i recimo i u zgradi Gradskoj zelenila.

On nam je takođe rekao da je za dobru fotografiju najbitnije dobro svetlo a prava upotreba fotošopa je ona kada i ne primetite da je korišćen na fotografiji. Nije lako srediti fotografiju da izgleda kao umetničko delo, za to je kaže Nemanja potrebno i šest sati.

Njegov kolega Aleksanar Ćarević uslikao je pevačicu Gocu Tržan kao Lejdi Di, a u ostalim stereotipima Engleske predstavljeno su javne ličnosti Srbije : Sanja Dimitrijević, model Vladan Miljković, glumac Sergej Trifunović, glumica Eva Ras, manekenka Bojana Rajic, novinar Aleksandar Sale Jovanović (Sir Oliver), poznati beogradski bloger Amitz Dulniker.

Kompletnu galeriju pogledajte ovde

Kompletnu galeriju pogledajte ovde

Pogledajte: Kompletnu fotogaleriju sa snimanja

Kompletnu galeriju pogledajte ovde

Cilj projekta je podrška i promocija mladih autora u čemu im pomažu već establirani umetnici srpske javne ličnosti. Vezu između viktorijanske i moderne Engleske dočaraće pažljivo odabrani umetnici: Milena Čvorović, Meri Mišić, Andrej Zikić, Dragan Smiljanić i Blackbirdfield Fascinators, Iva Brkić, Aleksandra Pekić, Bane Dević, Vesna Filipović, Nemanja Ivanišević, Tijana Avramović Asanović, Sava Ilić, Milan Ilić…

Pogledajte još