Zdravko Mamić: Srbija nema kult reprezentacije!

"Oni nisu tim. Oni su insititucije pojedinačno u klubovima u kojima igraju, a to su najveći klubovi sveta" istakao je Mamić u emisiji Oko na RTS.

Mamić je naglasio da selektor Srbije Siniša Mihajlović uživa njegove simpatije, jer je zahtevao da igrači pevaju himnu i želeo da kroz taj simbolični čin pokažu koliko im je stalo do Srbije i da uspostave sinergiju sa reprezentacijom.

"Mislim da, nažalost po nas Hrvate, imate bolje igrače, ali ono što Srbiji fali je što nikada nije izgradila kult reprezentacije. Tu nema nikakve dileme" rekao je Mamić.

On je to potkrepio podacima da se Nemanja Matić "jedva vraća u reprezentaciju", Adem Ljajić uopšte nije u timu, a Dejan Stanković i Nemanja Vidić su prerano završili reprezentativnu karijeru.

"To su fudbalski giganti. Zamislite da su oni kontinuirano bili u reprezentaciju, da ih je neko kontinurano vodio, da je nastala sinergija između publike i igrača, da je to bilo pitaje patriotizma i ponosa za Srbiju, uverevam vas da bi Srbija imala spektakularnu reprezentaciju" naglasio je Mamić.

Mamić očekuje da Hrvatska ne izgubi utakmicu protiv Srbije na stadionu Crvene zvezde.

"Voleo bih da bude dupke pun stadion, to daje dodatnu atmosferu, pa šta Bog da" poručio je Mamić.

On je ukazao da je Crvena zvezda najveći brend na ovim prostorima i izrazio uverenje da će je Dinamo "još malo pa prešišati".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.