Srbija lako do polufinala završnog turnira

BEOGRAD, 19. juna 2009. (Beta) - Vaterpolo reprezentacije Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige, pošto je u Podgorici u četvrftinalu savladala Južnu Afriku sa 16:2 ((3:1, 3:0, 6:1, 4:0).

Izabranici Dejana Udovičića, koji brane titulu u Svetskoj ligi, u subotu će od 19 sati polufinalu igrati protiv Hrvatske.

U drugom polufinalu sastaće se SAD i pobednik utakmice Crna Gora-Japan.

Na utakmici sa Južnoafrikancima selektor Udovičić odlučio je da odmori Duška i Gojka Pijetlovića, Filipa Filipovića i Andriju Prlainovića.

Najveći deo utakmicu sa klupe su posmatrali i Vanja Udovičić, Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Selektor i igrači posle utakmice složili su se da će utakmica sa Hrvatima biti najteža u dosadašnjem toku turnira.

"O Hrvatima nemam šta da kažem, jer razmišljam samo o našoj igri. Naše ambicije su uvek visoke. Sada ćutimo i radimo", rekao je Udovičić.

Andrija Prlainović je podsetio da Srbija na dva poslednja najveća takmičenja nije pobedila Hrvatsku.

"Dobili su nas u Melburnu (Svetsko prvenstvo) i Pekingu (Olimpijske igre). Bilo bi dobro da u rivalitetu novih generacija startujemo pobedom. Malo smo se osvežili. Oni imaju kvalitet, ali i mi imamo adute", ocenio je Prlainović.

Duško Pijetlović ocenio je da Hrvatska kvalitetina, ali i uigranija ekipa.

"Imaju kvalitet, ali i dosta odigranih pravih utakmica u regionalnoj ligi. Zbog toga su uigraniji iako su ovo novi sastavi. Daćemo sve od sebe da bi pobedili. Hrvati su kiksirali protiv Crne Gore, ali treba da se kaže da je domaćin Svetske lige sve uradio u pogledu forme da bi ga osvojio", kazao je on.

Golman Slobodan Soro upozorio je da ekipa ne sme da se opusti i da mora još da podigne nivo igre.

"Brinem samo za našu igru. Ne sme da bude opuštanja nijednog trenutka. U suprotnom, kvalitetni hrvatski igrači imaju šanse. Favorita nema", zaključio je Soro.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 1, Gak 1, P. Filipović 2, Nikić 2, Aleksić, Rađen, Šaponjić 1, Vapenski 3, Mitrović 5, Ćuk 1.

JUŽNA AFRIKA: Flečer, E. Le Ru 1, Ridli, Kaje, G. Kit, De Kavaljo, Braun, J. Le Ru, Disel 1, P. Le Ru, Dauns, J. Kit, Naidu.

Pogledajte još