Tošić: Svi smo odavno znali da Ronaldo odlazi

BEOGRAD, 20. juna 2009. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Srbije Zoran Tošić priznao je da su svi u njegovom klubu Mančester junajtedu znali da će Portugalac Kristijano Ronaldo u letnjem prelaznom roku napustiti ekipu.

Ronaldo će karijeru skoro sigurno nastaviti u madridskom Realu, iako je do pre samo dve nedelje više puta izjavljivao da ne namerava da ode iz Mančestera.

Tošić je, međutim, u izjavi za britanski tabloid "San" potvrdio da se i pre poraza Mančestera od Barselone u finalu Lige šampiona, pre mesec dana, znalo da Ronaldo neće ostati među "crvenim đavolima".

"Kristijano nam je rekao da je u Mančesteru osvojio sve moguće nagrade i da želi da se oproba i na nekom drugom mestu i siguran sam da će u Realu ponovo steći epitet najboljeg fudbalera na svetu", rekao je Tošić.

"U sezoni 2007/08 postigao je 42 gola, prošle još 25 golova, a svi su, ipak, govorili da mu je to najgora sezona u karijeri, da to nije dovoljno", nastavio je 22-godišnji Tošić da hvali dojučerašnjeg saigrača.

Tošić je istakao i da bi odlazak Ronalda, iako su svi u klubu razočarani tom situacijom, mogao da bude koristan za njegov napredak u timu.


"Ronaldov odlazak bi mogao da bude dobar za mene, ali mislim, ipak, da će neko drugi doći u Mančester i popuniti njegovo mesto. Siguran sam, međutim, da ću dobiti šansu da se dokažem, a spreman sam za to", ocenio je Tošić.

Bivši fudbaler Partizana je naglasio i da mu je mesto u prvom timu Mančester junajteda jedna od dve dečačke želje.


"Navijač Mančester junajteda sam još od 1999. godine, kada je tim osvojio Ligu šampiona. Još dok sam kao dečak trenirao i u svlačionici video poster moje reprezentacije rekao sam treneru da ću jednog dana i ja biti na toj fotografiji, ali i da ću igrati za Mančester junajted", naveo je Tošić.

Problem je, ipak, i dalje engleski jezik i teško sporazumevanje sa trenerom Mančestera Aleksom Fergusonom, ali ne zbog njegovog škotskog akcenta.

"Da li razumem šta Ferguson priča? Ne. Ali učim engleski i sve sam bolji", kazao je Tošić.

Pogledajte još