Cvetković: Pokrećemo istrage o kriminalu u vrhu policije

Povodom tekstova koji su se prethodne nedelje pojavljivali u Kuriru, a u kojima se vrh srpske policije optužuje za kriminalne aktivnosti, unutrašnja kontrola MUP Srbije pokrenula je postupak provere tih navoda. Obavešteni su nadležni tužilac i Uprava kriminalističke policije (UKP)", naveo je Cvetković za taj beogradski list.

Iako državni vrh formalno ne daje saglasnost za akcije Sektora unutrašnje kontrole, izvešten je o svemu. Ako su navodi iz medija o kriminalu u vrhu policije tačni, neće biti selektivnosti u radu i unutrašnja kontrola neće imati milosti ni prema kome, počevši od direktora policije, pa naniže. Svi koji su bili umešani u kriminal biće privedeni pravdi", naglasio je načelnik SUK-a, navedenom je na sajtu list.

U ovom trenutku, prema njegovim rečima, nikom nije potrebno ohrabrivanje kriminalaca zbog privida slabosti policije i gubljenje poverenja građana u policiju.

SUK trenutno ne raspolaže kadrovskim i tehničkim resursima da krene u borbu s kriminalom u policiji na svim nivoima, ali smo uprkos tome formirali elitne timove, koji su počeli rad na ovim slučajevima", kazao je on, objavljeno je na sajtu list.

Prošle nedelje smo dobili više operativnih podataka o tome da su pojedinci iz vrha policije učestvovali u ozbiljnom kriminalu, među kojima se nalaze i dva savetnika u MUP i direkciji policije.“

Takođe, iz Brisela je poručeno da se Srbija neće pomeriti ni korak napred ukoliko hitno ne dekriminalizuje vrh policije i policiju.

Sektoru unutrašnje kontrole je stalo do toga da se policija očisti od onih koji su u korupciji i kriminalu, pre svega zbog većine poštenih policajaca, kao i zbog građana Srbije", rekao je Cvetković za Kurir.

Izvor: Kurir

Pogledajte još