Dragin i Nikezić stigli u sud, danas pripremno ročište

Dragin je u sud došao sam 15 minuta pre zakazanog termina, a desetak minuta kasnije stigao je i vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić, koji je, takođe, optužen kao konsultant u Azotari.

Nikezić je u julu pušten iz pritvora uz jemstvo od milion evra u nekretninama, a ovo je prvi put da je Dragin napustio kućni pritvor, odnosno svoj stan u Novom Sadu u koji je prebačen u ponedeljak 2. septembra.

Prethodno je devet meseci proveo u ćeliji Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 24. novembra prošle godine.

Njemu su pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija montirali elektronsku narukvicu oko noge preko koje se prati da li poštuje zabranu napuštanja stana, iz kog može da izađe samo uz odobranje Specijalnog suda.

Osim Dragina iz kućnog pritvora u sud dolazi još pet optuženih Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, dok će ostalih 15 optuženih dođi sa slobode.

Ročište se održava pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu (Specijalnim sudom) bez prisustva javnosti i zakazano je i za utorak i sredu.

Na pripremnom ročištu utvrđuju se nesporne činjenice iz optužnice kao i one koje su sporne i koje će biti predmet dokazivanja tokom postupka. Nakon završetka pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenja).

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još