Bezazlene fraze koje vam uništavaju vezu

Ne poštujem te!

Te dve stvari za muškarce su usko povezane. Kažete li svom partneru kako ga ne poštujete na njega će to imati isti uticaj kao da ste mu rekli da ga više ne volite.

Baš ti je sladak stomačić!

Muškarci su, kao i žene uostalom, opterećeni svojim izgledom. Ukoliko je vaš partner nabacio koji kilogram, a vi naglas primetite kako je dobio stomačić, znajte da bi radije da njegov stomačić nazovete pravim imenom - pivski stomak. No, šalu na stranu. I jedna i druga primedba učiniće ga nesigurnim i steći će utisak da ga ismevate.

Volim kad se ljutiš!

Besni jer se vozite iza automobila koji se vuče u levoj traci? Naravno, u redu je da se našalite na taj račun, ali vaš partner bi radije da se šalite na račun tog drugog vozača. Oni su svesni da su to sitnice koje su ih naljutile, ali te sitnice će ih sprečiti da iskažu svoja osećanja kada dođe do krupnijeg probema jer će imati osećaj da ih ismevate.

Ponašaš se kao dete kad tvoji izgube utakmicu!

Vaš partner gleda utakmicu, njegov tim gubi, a on šizi. Ne pričajte prijateljicama preko telefona kako se ponaša u takvim trenucima jer on stiče utisak kao da pričate o 3-godišnjem detetu koje ima ispade besa. Niko ne voli da mu se priča iza leđa, ali muškarci su posebno na to osetljivi. On će to protumačiti kao da mu niste odani.

Radi šta hoćeš!

To ih izluđuje, osim ako mu nije rođendan, a vi to kažete sa zavodljivim smeškom na licu. Otvoreno mu recite šta vam je na umu jer oni ne vole "igre pogađanja".

Zar zaista misliš da ti verujem?!

Nakon takve izjave vaš patner će se zapitati zašto uopšte vodite određeni razgovor ako mu ne verujete? Preispitujete li njegovu iskrenost i poštenje umesto onoga što mislite da je slagao ili želi da prikrije, trebali biste ozbiljno o tome porazgovarati.
Isti si kao tvoj otac!

Iako voli i poštuje svog oca, dok ga s njime upoređejete namrštenog lica, on zaista ne želi biti poput njega. Čak i ako se fantastično slaže s ocem, nemojte ih upoređivati. Umesto toga jasno mu recite šta vas muči i u čemu je problem.
Šta je ovo bilo?

Postavite li mu to pitanje u spavaćoj sobi to je zbilja udarac ispod pojasa. Problemi u seksu su mogući i što više pitanja budete postavljali veće su šanse da će se ponoviti. Krivac je možda koje pivo previše ili stres i nema veze sa time da ga ne privlačite.

Da zovem bolnicu i rezervišem krevet?

Sigurno se dogodilo da se vaš partner mogao ozbiljno (a možda i jeste) povrediti radeći neke popravke po kući. Ali, ovakvom primedbom samo ćete pogoršati situaciju i izazvati kod njega dodatnu nervozu i napetost.

Jesi li siguran da možemo priuštiti ovo?

Muškarcima najteže pada ako ih to pitate u prodavnici pred trgovcima jer ispada kao da su nesposobni i neuspešni. Ako ste krenuli u kupovinu, a ne želite probiti budžet, istražite cene unapred i koristite fraze poput: 'To se ne uklapa u naš budžet'. To će zvučati strateški, a ne kao da ste vi i partner dotakli finansijsko dno.

Izvor: 24sata

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.