FIFA deli karte za polufinalni meč između Španije i SAD

JOHANESBURG, 23. juna 2009. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) podeliće određeni broj ulaznica za polufinalnu utakmicu Kupa konfederacija u Južnoj Africi između Španije i SAD.

FIFA je saopštila da je u prodaji ostalo još 6.000 ulaznica za utakmicu Španija-SAD, koja se igra na stadionu u Blumfontejnu kapaciteta 38.000 mesta.

"Podelićemo određeni broj ulaznica. Ovo je ponovo gest dobre volje FIFA... Želimo da ljudi dobiju priliku da uživaju u fudbalu", navodi se u saopštenju.

Međutim, FIFA nije saopštila koliko karata će biti podeljeno.

U prvim utakmicama na Kupu konfederacija stadioni nisu bili puni, a FIFA je odlučila da podeli ulaznice školama i lokalnim vlastima za utakmice u grupnoj fazi takmičenja.

Za drugu polufinalnu utakmicu između Brazila i domaćina Južne Afrike ostalo je još 2.000 ulaznica koje se prodaju po ceni od 120 dolara. Za taj meč FIFA neće deliti karte.

Ulaznice za utakmice Kupa konfederacija su se prodavale po cenama od 10 do 200 dolara za finale, što je skupo za većinu stanovništa u Južnoj Africi, gde je nezaposlenost stanovništva oko 25 odsto.

FIFA je saopštila da je prosečna poseta na Kupu konfederacija u Južnoj Africi 34.783 gledalaca, a najviše navijača bilo je na utakmici između Egipta i Italije u Grupi B, kojoj je prisustvovalo 52.150 ljudi.

Na tom meču Egipat je pobedio aktuelne svetske prvake sa 1:0.

Prva polufinalna utakmica Kupa konfederacija između aktuelnog evropskog prvaka Španije i SAD igra se u sredu od 20.30, dok je u četvrtak u isto vreme na progrmu meč između Brazila i Južne Afrike.

Pogledajte još