Septembar idealan za upoznavanje

Vedri septembarski dani, kada je leto na izmaku, uglavnom su vrlo prijatni i prosto mame u šetnju ili odlazak na kafu, kao i na druženje. U ovom periodu godine većina osoba se oseća energično i pleni osmehom jer su se vratili sa godišnjih odmora pa su spremni za nove poduhvate. Ako vam se krug prijatelja smanjio, a izlasci značajno proredili, vreme je da ugasite televizor, isključite kompjuter, izađete iz kuće i upoznate nove osobe.

Za početak, obratite pažnju na svoje okruženje i budite ljubazniji prema ljudima oko vas, proćaskajte sa kolegama, komšijama, apotekarkom, kasirkom u samoposluzi... Ne odbijajte pozive za zabave, rođendane, slavlja, a ako ih prihvatite, potrudite se da zaista uživate, umesto da se krijete u nekom uglu i razgovarate samo sa onima koje poznajete. Ovo je idealan period i za rekreaciju, ako neko u vašem okruženju voli da džogira u prirodi, šeta, vozi bicikl i rolere, pozovite ga da vam se pridruži. Ukoliko nemate takvo društvo ni svog ljubimca, „pozajmite“ komšijinog psa i prošetajte s njim po parku gde ćete sigurno upoznati mnoštvo ljubitelja životinja.

Klubovi čitalaca, prijatelja pozorišta ili muzeja, stalno organizuju promocije, umetničke večeri ili predavanja na kojima možete da sretnete osobe sličnih afiniteta. Izaberite oblast koja vas zanima, a o kojoj ne znate mnogo i upišite se na kurs fotografije, astrologije, aranžiranja cveća, plesa, idealna mesta za nove kontakte. Većina kurseva počinje baš u septembru kada krene i školska sezona. Ako imate talenta za glumu, priključite se nekoj amaterskoj družini jer kreativno druženje zbližava ljude. Takođe možete da učestvujete i u raznim akcijama humanitarnog karaktera, jer su osobe ujedinjene oko iste ideje uvek otvorenije za kontakte.

I konačno, svako od nas ima mnogo starih i dragih prijatelja i poznanika sa kojima godinama nije u kontaktu, zato prelistajte svoj telefonski imenik i pozovite ljude koje dugo niste čuli. Iznenadićete se kada shvatite da za samo nekoliko dana mnoga prijateljstva mogu da budu obnovljena i postanu intenzivna kao da nikada nisu ni prekidana.

Izvor: Novosti

Pogledajte još