Direktor škole u kojoj je pretučen prvak: Napadači će biti kažnjeni premeštajem

Dečak je zbog zadobijenih povreda prebačen u kragujevački Klinički centar gde je zbrinut na Dečiju kliniku. Kako nezvanično saznajemo dečaku je povređena slezina. Načelnik policijske uprave u Kragujevcu Ivan Đorović potvrdio je da se u dvorištu dogodio nemili događaj i da su odmah po saznanju angažovane sve raspoložive snage kako bi se što pre rasvetlio ovaj događaj.

"U ovom trenutku policajci razgovaraju sa dvojicom dečaka koji su učenici petog razreda. Sa njima su i njihovi roditelji, školski policajac, predstavnici škole i centra za socijalni rad. Nakon svih utvrđenih činjenica protiv roditelja biće podnete prekršajne prijave kao i sve ostale neophodne mere", rekao je načelnik Đorović.

Direktor škole Goran Mičić kaže da je škola pokrenula disciplinski postupak protiv dvojice učenika i da se proverava da li je bilo još učesnika. On dodaje da će napadači biti najstrože kažnjeni. Najstroža kazna je premeštaj u drugu školu.

Otac pretučenog dečaka ispričao je za "Blic" da je na velikom odmoru dečaku prišao stariji učenik i iz čista mira ga šutnuo u leđa. Ubrzo se nasilniku priključila grupica od još četvoro momaka koji su nastavili da ga udaraju.

"Sin je incident prijavio učiteljici, a potom je u hodniku prepoznao dvojicu nasilnika. U toku večeri je počeo da se žali na bolove u stomaku, pa smo ga odveli u aranđelovačku bolnicu na pregled, gde mu je urađen ultrazvuk i konstatovana povreda slezine", rekao je za "Blic" otac prebijenog dečaka V.Š.

On dodaje da je dečak potom prebačen u KBC Kragujevac gde je i dalje na ispitivanju.

"O svemu je obavešten i direktor škole, koji je danas posetio mog sina u bolnici. Takođe, dolazili su i radnici iz Centra za socijalni rad, koji su u ovom slučaju nadležni"
, istakao je otac V. Š.

Direktor Kliničkog centra Nebojša Arsenijević novinarima je izjavio da je povređeni prvak dobrog zdravstvenog stanja.

"Dete je dobro i mislim da će sutra, najverovatnije, biti kući. Na sreću nije povreda kako se mislilo i dete će biti dobro", naglasio je Arsenijević.

Majka pretučenog prvaka Tijana Šuković ranije je Tanjugu izjavila da je njen sin dobro, kao i da ne krivi ni školu ni učiteljicu, ali i poručila roditeljima dece koja su napala njenog sina "da ne tuku svoju decu zbog toga što se desilo".

Ministar prosvete: Napad na prosvetu, decu i roditelje

Ministar prosvete Tomislav Jovanović, posetio je večeras u kragujevačkom Kliničkom centru dečaka koga su u školskom dvorištu u Aranđelovcu napali učenici petog razreda. "Ovo što se desilo dečaku predstavlja udarac čitavoj prosveti Republike Srbije, svoj deci koja se oduševljenjem i radošću odlaze u školu i svim roditeljima koji bez zebnje decu ispraćaju u školu i svim predanim nastavnicima i učiteljima koji uče decu. Učiniću sve da se ovo nikada više ne ponovi, da vratimo dečaku osmeh na lice, da sa osmehom nastavi da voli svoju učiteljicu kako je izjavio i sada da se bez straha uključi što ranije u školu sa što manje posledica. Mislim da svi koji nisu spremni da se prihvate novih izazova da, pored znanja obezbedimo i međusobnu toleranciju počev od najmlađih u bilo kom pogledu, bilo da je uzrastna, polna tolerancija i tolerancija u svakom pogledu ti ne zaslužuju da budu u školi. Ja ću sve učintii da to sprečim iako delujemo preventivno toga više neće biti, to nije tradicija niti Šumadije, niti Srbije", rekao je ministar prosvete.


Blic

Pogledajte još