SAMO ZA JAKE STOMAKE: Najodvratnije stvari pronađene u hrani (FOTO)

1. Pohovana kokošija glava u „Happy Mealu”

Ko kaže da u Meku nema pravog mesa? Amerikanka Ketrin Ortega kupila je svojoj deci po obrok u Mekdonaldsu. U to vreme (a priča se dešava 2000. godine), Mek je u ponudi imao i pileća krilca. Kako njena šestogodišnja ćerka nije htela da ih pojede, rešila je da preuzme stvar u svoje ruke. Jela ih je bez razmišljanja, kad, odjednom... Naletela je na hrskavu kokošiju glavu.

U restoranu niko nije znao da joj objasni kako se ona tu stvorila. Menadžer restorana ponudio joj je dve nedelje besplatnih obroka. Uprkos tome, majka je pravdu potražila na sudu, zahtevajući kompenzaciju u iznosu od sto hiljada dolara.

2. Mrtva žaba u konzervi dijetalnog Pepsija

(old_image)

Fred DeNegri je pravio roštilj u svom dvorištu kada je otvorio konzervu Pepsija, pokušao da popije gutljaj i... zgrozio se. Sok je bio mnogo gušći, a ukus je bio... pa, neopisivo gadan. Kada je pokušao da istoči sadržaj konzerve, primetio je da u njoj postoji - još nešto. I bilo je sluzavo. Pozvao je nadležnu inspekciju i odneo limenku na analizu, piše CNN. Izveštaj je pokazao - strana materija u limenki soka bila je mrtva žaba kojoj su nedostajali unutrašnji organi.

U Pepsiju nisu znali kako se to desilo, i istakli su da brzina njihovih proizvodnih linija ne ostavlja prostora da nešto upadne u limenku.

3. Opet žaba, ali ovoga puta zamrznuta

(old_image)

Pre tri godine, Tim Hofman i njegova supruga pronašli su žabu u kesi zamrznutog povrća koje su kupili u lokalnoj prodavnici, piše today.com. Žaba je, očigledno, pre zamrzavanja izgrizla šta god je stigla od povrća iz kese, a usta su joj bila poluotvorena.

Ipak, pošto je gospođa Hofman povrće barila za njihovog psa koji je u tom trenutku bio na posebnom režimu ishrane, oni veruju da se on ne bi žalio.

4. Izmet u sladoledu od čokolade

Ljudski izmet pronađen je u sladoledu od čokolade posluženom petočlanoj porodici u hotelu „Kugi Bej” u Sidneju, piše metro.co.uk. Džesiki Vajt je nakon sladoleda pozlilo, a i kuvar i menadžer restorana dobrovoljno su dali uzorke stolice kako bi dokazali da izmet u sladoledu nije njihov.

5. Miš ispečen u hlebu i druge priče

(old_image)

Britanac Stiven Fors iz Kidlingtona pronašao je pečenog miša u vekni (isečenog) hleba, piše Telegraf. Glodaru je nedostajao rep, što možda znači da ga je neko već bio pojeo. Fors je prvo mislio da je nešto tamno u ćošku hleba samo grudva brašna, ali je onda zaključio da brašno, obično, nema krzno.

Proizvođač hleba „Premier Foods” kažnjen je sa 16.821,14 funti.

(old_image)

U ovoj namirnici često mogu završiti i neke druge stvari. U hlebu istog proizvođača svojevremeno je pronađen i deo kuhinjske rukavice!

6. Nekakav prst (!) u umaku od artičoke i spanaća

(old_image)

Pa posle kažu - hranite se zdravije! Njujorčanin Endrju Brodski kupio je pkovanje ovog umaka i navalio na njega bez razmišljanja - a onda mu je jezik dotaklo nešto... drugo. Kojoj životinji pripada ovaj prst i kako je završio u umaku - nije poznato, navodi gothamist.com.

Izvor: Dnevno.rs

Pogledajte još