Astrologija o kojoj niste razmišljali: Horoskop za kuce i mace

OVAN uvek mora biti prvi! Ako tražite kućnog ljubimca koji će jednoga dana postati šampion, odaberite onoga rođenog u znaku Ovna.Oni žude za pobedom po svaku cenu. Bez ikakvog straha, ovi odlučni četvoronošci će se boriti do samog kraja. Pri tom uopšte nisu zlopamtila - ako se i naljute, veoma brzo zaboravljaju i opraštaju.
Ono što vidite na prvi pogled je upravo ono što možete očekivati od takvog ljubimca. Zaštitnički nastrojeni, braniće vas od svakog zla, ukoliko ne požele da se malo takmiče sa vama. E, onda ste u nevolji. Kućni ljubimci u znaku Ovna obožavaju dobru tuču, baš kao što vole da budu u društvu osobe koja im se dopada. Ne dozvolite da vas takvo ponašanje povredi, jer oni se samo ponašaju normalno.
Očekujte krajnje uzbudljiv život uz tako eksplozivne ljubimce. Oni su uvek u pokretu, uvek u potrazi za novom avanturom. Ukoliko imate više od jednog kućnog ljubimca, onaj u znaku Ovna će se nametnuti kao vođa. Budite oprezni, jer se može dogoditi da to slatko, tvrdoglavo stvorenje postane gospodar vaše kuće! Razlog više da ga od malena naučite ko je pravi gazda. Ako vam je dosadno, budite oprezni - vaš kućni ljubimac će to veoma lako shvatiti i uvući vas u novu avanturu. Zbog toga je preporučljivo okupirati mu pažnju redovno, zabavljati ga igračkama i raznim takmičarskim igricama. Vaš Ovan obožava ratne igre.

BIK Kućni ljubimci rođeni u znaku Bika su krajnje suptilni. Zbog toga im obezbedite najbolje mesto ispred televizora, a oni će provesti sate zajedno sa vama buljeći u tu čudnovatu spravu. Ipak, na vreme sakrijte daljinski upravljač, da ne bi pali u iskušenje da preuzmu kontrolu nad događajima. Po prirodi, skloni su da kontrolišu i nadgledaju svoju okolinu.
Ako pokušate da im otmete ili skolonite predmete koje smatraju svojim, naprosto će "odlepiti". Posesivni mali monstrumi će možda odbiti da jedu iz sopstvene činije, ali je nemojte sklanjati sve dok oni sami ne odluče da je se odreknu. Bikovi, zapravo, više od svega vole da čuvaju ono što smatraju svojim. Ako vam dođu gosti, postarajte se da vaš ljubimac ne primeti trenutak njihovog odlaska, jer će u tom slučaju, automatski pretpostaviti da ti novi ljudi zapravo pripadaju njemu. I zato će učiniti sve da ih zadrži u kući, tvrdoglavo odbijajući da ih pusti napolje. S druge strane, kao najposlušniji drugari, svoje vlasnike će štititi sa isto toliko strasti, jer ih smatra sopstvenom svojinom. Ako se osete ugroženim, ispoljiće se tipični bikovski temperament i borba počinje bez ikakvog odstupanja.
Najsrećniji su kada jedu probranu hranu. Pazite na njihovu težinu, jer su poznati po tome da u jelu nemaju nikakvih granica. Poješće sve čega se dočepaju, pa i više od toga.
Kada jednom parkiraju svoje male zadnjice na određeno mesto, nema šanse da ih pomerite, sve dok sami ne odluče da vam ipak udovolje. Ako zaključe da je vaš kauč najudobnije mesto za dremanje, budite sigurni da će ljubomorno i krajnje posesivno čuvati svaki delić tog komada nameštaja, pa možete biti sigurni da će tu preležati čitav dan.

BLIZANCI su veliki brbljivci. Ako volite život u mirnom i tihom okruženju, sasvim je izvesno da ga uz tako temperamentne pričalice nećete imati. Vaš kućni ljubimac će uredno referisati sve što se dešava u komšiluku. Svaku osoba koja prođe ulicom, najaviće glasnim lavežom, maukanjem, kreštanjem (zavisno od toga kojoj vrsti pripada).
Pri tom, mačke mogu biti isto toliko "pričljive" koliko i psi, ako požele da vam određene stvari stave do znanja, ili ako žele vašu pažnju. Ponekad mačka vrlo tendenciozno stvara problematičnu situaciju. Primetićete, na primer, svoju ljubimicu kako potpuno nezainteresovano sa najnevinijim izrazom lica sedi kraj ograde, tačno preko puta komšijskog psa koji sumanuto laje jer joj ništa ne može.
A kada vam konačno pođe za rukom da ućutkate svog malog anđela, ne očekujte i mir u kući. Iskoristiće je da sa puno strasti trči iz sobe u sobu, pokušavajući da vas zainteresuje da mu se pridružite.
Kako je vladar ovoga znaka Merkur, možete biti sigurni da će vaše ljubimče pola svog života provesti jurcajući naokolo. Blizanci su veoma samostalni i obično im nije potrebno ništa sem povremenog maženja. Prići će vam onda kada umisle da je vreme za dnevnu dozu češkanja i maženja. Ni pre ni kasnije.

(old_image)

RAK je znak koji odlikuje velike ljubitelje kućnog praga. Takvi ljubimci do besvesti obožavaju svoj dom i porodicu, što ih čini najboljim zaštitnicima. Nikakav uljez nema šanse, jer oni ne vole duža odsustva od kuće, a još manje vole putovanja. Životinje rođene u ovom znaku su idealni ljubimci za decu. Rakovi obožavaju decu, naročito bebe. Zapravo, oni će izigravati mamu svemu i svakome. Zbog toga im obezbedite puno mekanih igračaka. Ako nemate dece, oni će maziti i paziti jastuk, vašu papuču, ili nogu. Zato, ukoliko želite samostalnu i nezavisnu životinju, potražite sebi nekog Blizanca ili Vodoliju. Jer Rakovi vas neće ispuštati iz vida - uvek će vam biti za petama, pazeći da vam se nešto slučajno ne dogodi.
Takođe su pomalo proždrljivi. Obožavaju slatkiše. Ukoliko ste previše bolećivi, vaš će se ljubimac u dogledno vreme pretvoriti u dlakavo, četvoronožno, okruglasto burence. Rakovi su i veliki kolekcionari. Svoje stvari pažljivo skupljaju i nose i može se dogoditi da prilično glasno zakukaju ako pomisle da ćete uzeti nešto što smatraju svojim.

LAV je kralj džungle, ali i vašeg doma. Najbolje je obezbediti neko veće ogledalo da bi kralj ili kraljica uživali u sopstvenom odrazu. Ovi narcisoidni ljubimci obožavaju maženje, divljenje okoline i uopšte se ponašaju kao nedodirljiva božanstva.
Ako niste u stanju da im posvetite maksimalnu pažnju, odabraće sebi najupadljivije mesto u stanu gde ih uvek možete primetiti. Kako obožavaju da su na vrhu, to bi mogli biti naslon kauča ili fotelje, ili možda centar vašeg radnog stola. Potrudite se da budu okruženi mnoštvom jastuka, jer kraljevska visočanstva zaslužuju samo najbolje. Njihovo omiljeno mesto mora biti na suncu, jer sunce je vladalac ovog znaka.
A ako želite da vidite kako izgleda najdublja životinjska depresija, nemojte paliti svetlo, pogotovo zimi, kada je dan kišovit i mračan. Oni su izmislili reč "potištenost". Ali, upalite svetlo i zagrejte sobu i doživeće potpunu transformaciju.
Kućni ljubimci rođeni u znaku Lava se odlično slažu sa drugim životinjama i ljudima, ali sve dotle dok su u sami centru pažnje. Postaraće se čak da svako dobije svoje mesto u igri ili grupi u kojoj je vođa zna se već ko.
Lavovi zahtevaju samo najbolje. Pa ako ustanove da vaš gost ima najtoplije krilo na svetu, ništa ih neće sprečiti da mu se dostojanstveno uvale u krilo. Jer, tvrdoglavost je još jedna od osobina kraljevskih egoista.

DEVICA je verovatno najčistiji i najuredniji znak među životinjama. Jednostavno ne podnose prljavštinu na krznu. Doduše, ne odlikuju se baš preteranom hrabrošću, pre bi se mogli nazvati slabićima. S druge strane, takve životinje mogu biti odlični kućni ljubimci, jer se nikada neće boriti za svoj položaj u kući, nisu agresivni i uglavnom se povlače čim osete opasnost.
Obožavaju rutinu i u stanju su da istu radnu ponavljaju bezbroj puta. Na primer, kada krenu u šetnju, uvek idu istim putem i prilično se zbune kada ih povedete na drugu stranu, van poznate maršrute.
Ako želite da saznate koliko je sati a nemate sat, dovoljno je nabaviti kućnog ljubimca u znaku Device. Uvek će vas ujutru probuditi u isto vreme, uvek će zahtevati šetnju ili hranu u isto vreme i načisto će se unervoziti ukoliko mu promenite satnicu. Slede zavijanje,i arlaukanje na sav glas. Tada će se, na primer, vaša ljubljena mačka naljutiti dovoljno da vam sa pisaćeg stola pobaca papire i besno mjaučući nacrta se naspram ekrana vašeg kompjutera, stavljajući vam do znanja da ste nešto zaboravili.
Device su veoma osetljivog zdravlja i sklone bolesti. Veoma često nećete ni znati da im nije dobro, sve dok se zaista teško ne razbole. Jer, device mrze da se nameću. Ako uzimaju redovno vitamine i kvalitetnu hranu, rizik po zdravlje će biti umanjen.

VAGA je lepotica životinjskog Zodijaka. Ne samo u pogledu izgleda, već i šarma. Životinje rođene u ovom znaku uvek dobiju ono što žele i to tako što će izuzetno uspešno ubediti svoje vlasnike da učine nešto za njih. To im pričinjava ogromno zadovoljstvo. Ovi neodoljivi manipulanti su takođe i veliki lenjivci, a lenjost rezultat nesposobnosti da odluče šta zapravo žele. Kada potroše suviše vremena pokušavajući da smisle šta bi želeli da učinite za njih, jednostavno se umore. Na primer, jednom će poželeti keks, drugi put će ga detaljno samo njuškati, razmišljati da li ga uopšte žele ili ne. I nikada nećete znati kako je vaš ljubimac raspoložen.
Jer, upravo kad pomislite da ste shvatili kako vaš mušičavi četvoronožac funkcioniše, on će promeniti ponašanje. Poput Blizanaca i Vodolije (a svo troje su vazdušni znaci), ove životinje ne vole da ih gnjave. Zbog toga vam je neophodna poprilična doza strpljenja i fleksibilnosti.

ŠKORPIJA je tajni agent Zodijaka. Uz ljubimca rođenog u ovom znaku, nikada nećete znati gde vam je koja stvar u kući. Vaš ljubimac obožava da skriva stvari, a pri tom ima dovoljno tajnih mesta u kući da ih nikada nećete sve pronaći. Kad god se naljuti na vas očekujte da će vam sakriti poneku stvar. Na primer, vaša mačka savršeno nedužno izgleda, a opet danima nikako ne možete da nađete svoju četku za kosu, sve dok jednoga dana ne osvane iza kuhinjskog šporeta ili na nekom potpuno uvrnutom mestu. Ali kada nađete četku, mačke neće biti u blizini.
Ove životinje obožavaju da se igraju žmurke i lova. Mačke rođene u ovom znaku, uživaju da kući donose mrtve miševe, golubove ili nešto slično. Ako pokušate da svoje Škorpije naterate da urade ono što ne žele, bolje je da odmah dignete ruke jer vam ništa od toga neće uspeti. Škorpije su užasno tvrdoglave. Mogu se pretvarati da vas slušaju, ali kada im dosadi, jednostavno će se okrenuti i otići. Ako previše insistirate, u znak odmazde će posakrivati vaše omiljene predmete i nikada nećete biti načisto šta ih zapravo nervira i ljuti.

STRELAC je putnik i učitelj. Životinje rođene u ovom znaku obožavaju izlaske, posete komšiluku, upoznavanje novih ljudi i drugih životinja. Zbog toga treba paziti da vam u nastupu sreće, jednostavno ne pobegnu za vreme šetnje. Neobično vole da budu ispred drugih i zahtevaju pažnju. Ali jedino kada to sami požele. Strelci su veoma samostalni. Vole da vreme provedu kunjajući karj vatre, ali užasno mrze da budu vezani ili zatvoreni. Zbog toga im je potrebno obezbediti dosta prostora za trčanje i maksimalnu slobodu.
Ako je vaša porodica aktivna, ako imate dečaka koga je teško smiriti, Strelac je idealan ljubimac za vašeg sina. Obojica će se sjajno zabavljati jureći za loptom i novim avanturama. To je ujedno i pas koji najbrže savladava i uči trikove i idealan je za sve vrste takmičenja.
Međutim, s vremena na vreme, ove hiperaktivne životinje se mogu pretvoriti u prave lenštine. Pri tom će želeti da rade samo ono što ih zabavlja. Svaki pokušaj da je naterate da učini ono što vi želite, a dotičnoj životinji se ne dopada ili je ne zanima, završiće se nezainteresovanim valjanjem, odmahivanjem repom ili bekstvom. Ako ste ikada pokušali da ubedite svoju mačku da je kupanje divna stvar, onda ćete znati kako se Strelci ponašaju ukoliko pokušate da ih naterate da urade ono što ih uopšte ne inetresuje. Ali, kada su dobro raspoložene, učiniće sve da vas nasmeju do suza.

(old_image)

JARAC je vrednica koja se nikada ne predaje. Ove životinje su veliki radnici, tvrdoglavi, uporni i žilavi. Ako imate psa, sasvim je sigurno da će vam dvorište biti prepuno sveže iskopanih rupa, pošto je Jarac zemljani znak. Dakle, šta je bolje nego iskopati rupu! Ovaj kućni ljubimac takođe obožava rutinu. Šetnja i hranjenje uvek u isto vreme se podrazumevaju.
Ukoliko nešto nije kako treba, Jarac će vam to prvi javiti. Bilo da je u pitanju neki stranac pred vratima ili mu ležaj nije dobro namešten, tek vaš ljubimac će zapomagati na sav glas motajući se oko nogu, sve dok ne učinite ono što on smatra ispravnim.

VODOLIJA je izuzetno društvena. Vaš kućni ljubimac će dovesti kući sve životinje iz komšiluka. Životinje rođene u ovom znaku vole sve i svakoga. Kada steknu novog prijatelja i dovedu ga kući, očekuju da će se vlasnik pobrinuti o svemu. I tim je zadatak obavljen. Ali, kada nisu zauzeti sklapanjem novih pozunanstava, očekujte od njih veoma, veoma neobične stvari. Jer ove životinje su sasvim atipične i neobične. Baš kada pomislite da znate šta će vaš ljubimac učiniti, on će promeniti mišljenje i uraditi sasvim drugu stvar. Vodolije mrze rutinu i sklone su improvizaciji. Odbaciće sve što miriše na pravila, zabrane, naredbe. Ništa ne sme ugroziti njihovu slobodu. Ukoliko preterate sa kaznama i zabranama, mogu odlučiti da potraže drugog gospodara i jednostavno odu.
Takođe, ne vole previše maženje i bliskost. Nikada im nije dosadno, jer će se uvek uvaliti u neku nepriliku samo da vide šta će iz toga proisteći.
Nikada im nemojte davati istu hranu dva puta - ako se to i dogodi, obavestiće vas veoma glasno i rečito.

RIBE su najdobroćudniji i najljubazniji od svih kućnih ljubimaca. Mogu da osete vaše raspoloženje izuzetno dobro i da reaguju na vaša trenutna osećanja. Takođe se veoma brižno odnose i prema drugim životinjama, pokušavajući da pomognu po svaku cenu.
Karakteristika Riba je ljubav prema vodi. Obožavaju da se kupaju ili da piju vodu iz slavine. Takođe su veoma - smešne. Čini se da nikada ne znaju kuda su pošli ili gde su bili. Deluju često krajnje nezainteresovano i izgubljeno. Mačke rođene u ovom znaku mogu satima da zure u zid. Pri tom se veoma lepo osećaju zatvorne u sopstvenom svetu. Ribe se lako uzbude, jer su veoma senzibilne. Vole tihu muziku.

Izvor: Treće oko via Novosti

Pogledajte još