JobFair 13 - Kreiraj svoju budućnost!

Čast da otvori konferenciju pripala je Tamari Blagojević, direktorki Kancelarije za mlade Gradske uprave Grada Beograda, koja je tom prilikom izjavila: „Ovaj projekat smatramo izuzetno dobrim, pre svega zato što ga organizuju studenti za studente, što je jako pozitivna stvar. Sa druge strane, u pitanju su tehnički i tehnološki fakulteti, za koje znamo da je u inostrastvu danas mnogo lakše naći posao, za razliku od nekih drugih fakulteta za koje je potrebno nostrifikovati diplome."

Neven Tubić, activity manager Globalnog pokrovitelja Sajma, kompanije Microsoft, ovom prilikom je rekao: „Ovo je deveta godina kako sarađujemo sa organizacionim timom JobFair-a i siguran sam da ćemo ovu saradnju nastaviti i ubuduće. Pozivam vas da prenesete drugim studentskim organizacijama i kolegama da ćemo ove godine ponuditi mnogo otvorenih radnih mesta i praksi studentima i diplomcima i naglasiću samo da je Microsoft-ov razvojni centar osnovan u Srbiji ne tako davne 2005. godine, kada smo startovali sa osam inženjera, dok danas 2013. godine ima nas 154. U kompaniji postoji veliki potencijal, a da bi taj potencijal razvijali potrebni su nam ljudi. Zato pozivamo sve studente i diplomce da dođu na Sajam i da razgovaraju sa nama o otvorenim pozicijama za zaposlenje i za praksu."

(old_image)

Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo, kao Zlatni pokrovitelj, podržati JobFair, sa idejom da doprinesemo borbi protiv nezaposlenosti u ovim oblastima koje su od suštinskog značaja za privredni oporavak naše zemlje. U kontaktu sa studentima i diplomcima, Asseco će im pomoći da unaprede svoju početnu poziciju u predstavljanju potencijalnim poslodavcima", izjavila je Jovana Rakić, marketing menadžerka u Asseco SEE.

Zbog sve veće važnosti zaštite životne sredine i očuvanja resursa, „JobFair 13 - Kreiraj svoju budućnost!" će obuhvatiti edukativne sadržaje koji za cilj imaju da podignu svest o ekološkim problemima koji postoje na našim prostorima.

Sajam poslova za studente i diplomce tehničko - tehnoloških fakulteta „JobFair 13 - Kreiraj svoju budućnost!" održaće se 4. i 5. novembra 2013. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, Bulevar kralja Aleksandra 73. Deveti put zaredom studenti volonteri radiće na ostvarenju zajedničke vizije - smanjenju nezaposlenosti među mladima, obezbeđivanju kvalitetnog kadra poslodavcima i uspostavljanju bolje komunikacije u trouglu „studenti-kompanije-univerziteti".

"Ono što pravi razliku između našeg Sajma i mnogih sajmova zapošljavanja koji danas postoje, jeste to što je „JobFair - Kreiraj svoju budućnost!" usko fokusiran baš na inženjerske struke. Kao takav, jedan je od centralnih događaja u ovom domenu. Posebno bih, kao koristan za studente i diplomce, istakla bogat edukativni program Sajma. Tokom drugog dana Sajma biće održan Okrugli sto na veoma aktuelnu temu „Startup u Srbiji". Pozivamo predstavnike kompanija i javnih institucija da u što većem broju uzmu učešće u diskusiji i da zajedno kreiramo nove vrednosti i stvaranjem novih ideja, pomognemo razvoj privrede i proširimo poslovne vidike i mogućnosti, pre svega za mlade u našoj zemlji.", rekla je Vukica Jekić, koordinator za odnose sa javnošću ovogodišnjeg Sajma.

Pogledajte još