Đoković: Najvažnije je da sam pobedio Verdaska!

Đoković je danas pobedio Verdaska sa 7:5, 2:6, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu. On će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Sema Kverija.

"U jednom trenutku mi je pala koncentracija. Imao sam šanse na početku drugog seta, ali sam Verdasku dozvolio da se vrati u meč. Ali, najvažnije je da sam u trećem setu uspeo da vratim koncentraciju i strpljenje i da smanjim greške. Uspeo sam da pobedim, a to je ono što je najvažnije", rekao je Đoković.

Đoković je ostvario 16. uzastopnu pobedu na turniru u Pekingu i ako želi da zadrži šansu da 102. nedelju ostane na prvom mestu na ATP listi, mora da odbrani titulu na turniru.

Međutim, ako drugi teniser sveta Rafael Nadal uđe u finale, preuzeće prvo mesto na listi od Đokovića, bez obzira na rezultat finala.

"Pokušavam da radim ono što bi trebalo da radim, da pobeđujem. Plasman na listi će se promeniti. To se stalno menja, ali ne smete mnogo da razmišljate o tome. Moj posao je da pobedim u što više mečeva, a pozicija na listi će pratiti rezultate koje ostvarujem", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još