Đoković ubedljivo do četvrtfinala

BEOGRAD, 29. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković pobedio je 46. tenisera sveta Dudija Selu iz Izraela sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:1) i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona na kome je postavljen za četvrtog nosioca.

Naredni protivnik 22-godišnjeg Đokovića biće 24. nosioc Tomi Has iz Nemačke, koji je, takođe u tri seta, eliminisao 29. kosturaša Igora Andrejeva iz Rusije - 7:6, 6:4, 6:4.

Has je prethodni susret sa Đokovićem rešio u svoju korist, pošto ga je pobedio u finalu ovogodišnjeg turnira u Haleu. Đoković je bolji od Hasa bio ranije ove godine na turniru Masters serije u Indijan Velsu, a 2006. i na Rolan Garosu.

Duel sa Selom, najprijatnijim iznenađenjem dosadašnjeg toka takmičenja na Vimbldonu u muškom singlu, Đoković je završio bez većih problema, za sat i po.

Prvi set prelomio je osvojivši četiri poslednja gema, iako je prethodno, u drugom, morao da spasi četiri uzastopne brejk šanse Izraelca.

Drugi je odlučen u poslednjem gemu kada je Đoković napravio drugi brejk, ali nije Seli dozvolio da ponovo nadoknadi zaostatak.

Treći set bio je lišen svakog uzbuđenja, pošto je Đoković osvojio uvodna četiri gema.

Sela je potom uspeo da brejkom zaostatak smanji na 1:4, ali samo da bi Đoković osvajanjem naredna dva gema stigao do četvrtfinala turnira na kome je prošle godine eliminisan u drugom kolu, a 2007. tek u polufinalu. 

Rezultati osmine finala:

Rodžer Federer - Robin Sederling 3:0 (6:4, 7:6, 7:6)
Novak Đoković - Dudi Sela 3:0 (6:2, 6:4, 6:1)
Tomi Has - Igor Andrejev 3:0 (7:6, 6:4, 6:4)

Pogledajte još