Devojčicu usmrtio nadgrobni spomenik!

0

Devetogodišnja devojčica Dragana Mitić (9) iz Šljivovca kod Malog Crnića, nastradala je na seoskom groblju, kada je na nju pao nadgrobni spomenik, težak oko 86 kilograma.

Do ove tragedije došlo je u ponedeljak po podne, kada je devojčica sa starijim bratom Sašom (14) krenula da vrati koze, koje su pasle na livadi u blizini njihove kuće, iza seoskog groblja. Dok su se vraćali sa kozama, prolazeći kroz groblje, devojčica se saplela o busen trave i pala, nakon čega se na nju sručio spomenik i usmrtio je.

POLICIJA: ZADESNA SMRT
Na većini spomenika na groblju u Šljivovcu vide se konopci, jer meštani tu svakodnevno čuvaju i vezuju koze, ali se ovako nešto do sada nikad nije desilo. – Nakon obavljenoj uviđaja, policija je, u saradnji sa tužilaštvom, utvrdila da se radi o zadesnoj smrti – saopštili su iz Policijske uprave Požarevac.

Vozilom Hitne pomoći devojčica je prebačena u Opštu bolnicu „Dr Vojislav Dulić“ u Požarevcu, ali su lekari mogli samo da konstatuju njenu smrt.

Dragana je u jednom trenutku potrčala da vrati jare, ali se saplela o busen trave na grobu i pala. Baš tada joj je na glavu pao nadgrobni spomenik, nakon čega su joj pritrčali majka i brat, ali je već bilo kasno – rekao je Srećko Đorđević, rođak nastradale devojčice.

Meštani kažu da u ovom grobu niko nije sahranjen, već su samo spomenik podigle ćerka i supruga jednog partizana, poginulog u Bosni u Drugom svetskom ratu.

Od kada se desila ova tragedija, u celom Šljivovcu vlada neopisiva tuga, jer meštani ne mogu da prežale nastradalu devojčicu, omiljenu u ovom malom selu. Najteže je njenim roditeljima Sanji i Safetu, koji imaju i starijeg sina i ćerku, ali im je Dragana, kao najmlađa, svima u kući bila mezimica.

Devojčica je sahranjena u četvrtak po podne, na svojoj njivi, koja se nalazi odmah uz seosko groblje, u prisustvu porodice, rođaka, meštana i drugarica i drugova iz Osnovne škole „Đura Jakšić“, u kojoj je prošlog meseca krenula u treći razred.

Izvor: Novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.