DSS: Treba da očuvamo petooktobarske vrednosti

Članovi Demokratske stranke Srbije i rodbina položilii su vence i zapalili sveće kod spomenika Jasmine Jovanović, koja je nastradala u petooktobarskim demonstracijama 2000. godine.

"Jasmina Jovanović i svi drugi učesnici 5. oktobra su Srbiji podarili slobodu, demokratiju i to danas predstavlja najveće petooktobarske vrednosti, a na nama je da te vrednosti i očuvamo", rekla je potpredsednica DSS Milica Radović kod spomenika u parku kod bivšeg saveznog MUP-a.

Ona je navela da je za 13 godina, od 5. oktobra, moglo da se uradi više i dodala da su očekivanja građana bila mnogo veća od onoga što je urađeno do sada i onoga što se čini danas.

"Ljudi su verovali da će živeti dostojanstveno, da neće biti toliko gladnih i nezaposlenih i da će Srbija biti međunarodno poštovana zemlja, sa kojm se neće komunicirati ucenama,
rekla je Radović.

Ona tvrdi da je "ucena postala redovna i najčešća komunikacijska reč sa srpskim vlastima", kao i da su "pretnje počele lagano, a sada već otvoreno da se preseljavaju sa teritorije Kosova i Metohije na teritoriju Vojvodine, a da vlasti na to gledaju ćutke".

Prema njenim rečima, uporedo sa tim procesima, odvijaju se i procesi ekonomskog i demografskog slabljenja Srbije.

"Danas Srbija ne izgleda onako kako smo je zamišljali. Srbija bi tebalo da izgleda mnogo bolje i zato moramo da je menjamo", rekla je ona.

Prema njenim rečima, ono što nam nije nesotajalo 5. oktobra, nedostaje danas, a to je vizija ekonomski snažne Srbije, prosperitetne, međuanrodno poštovane, kojoj interes njenih spostvenih građana treba da bude osnovni cilj i glavni pokretač.

Izvor: RTS

Pogledajte još