PEKING: Đoković preko Gaskea do finala

Đoković je dobio meč sa Gaskeom, praktično, već u ranoj fazi prvog seta, kada je u petom gemu, koji je trajao 15 minuta, iskoristio šestu brejk loptu, slomio moral protivnika i na talasu te prednosti došao do finala.

Francuski teniser je, istina, poletno ušao u duel, poveo sa 3:1 uz brejk prednosti, za razliku od Đokovića kome je trebalo malo vremena da nađe pravi ugao pod kojim će “nišaniti”.
Kada se to dogodilo, u ključnom petom gemu, usledila je serija “torpeda” srpskog tenisera koja je Gaskeu potopila sve nade u eventualni preokret u prvom setu – 6:4.

U drugom delu igre Gaske se malo oporavio od Đokovićevog munjevitog napada, poveo je na svoj servis, ali nije više bilo zaustavljanja za srpskog tenisera koji je iz svih pozicija neodbranjivo pogađao Gaskeovo polje.

Istina, kod vođstva Đokovića od 3:1, Gaske je pogodio jedan takozvani “hot dog”, koji mu je za trenutak vratio veru u preokret (3:2), ali je srpski tenser uzvratio još efektnije – kombinacijom brzih bekhenda i forhenda, krunisanih sa dva asa za 4:2.

Tu je definitivno započela završnice briljantne Đokovićeve partije, koji potom pravi brejk, pa koristi prvu od dve meč lopte.

Dosadašnji prvi igrač sveta igraće za četvrti trofej u Pekingu protiv Španca Rafaela Nadala koji je već plasmanom u finale obezbedio prvo mesto na ATP listi.

Finalni meč je na programu u nedelju od 13,30 po srednjeevropskom vremenu.