Kuršumlija: Pucano na radnike Srbijašuma

0

Grupa Albanaca s Kosova otvorila je vatru na radnike Srbijašuma, koji su došli da procene štetu nastalu ilegalnom sečom u ataru kuršumlijskom sela Trmka.

Incident se desio na administrativnoj liniji s Kosovom.

Incident se dogodio u petak, 4. oktobra, kada je grupa radnika Srbijašuma ušla u šumu, a na njih je otvorena vatra iz automatskog oružja iz pravca Kosova, saznaje danas agencija Beta od policijskih izvora.

Jedan od radnika Srbijašuma Živorad Janićijević rekao je Beti da je pucnjava trajala desetak minuta.

“Mi smo već u jednom delu izbrojali posečena stabla i izvršili procenu štete. Kada smo se malo približili administrativnoj liniji odjednom su zapucali rafalnom paljbom iz nekoliko pušaka, ali su se čuli i jedinačni pucnji, verovatno iz pištolja. Meci su fijukali kroz krošnje drveća a mi smo se sakrili iza stabala”, kazao je Janićijević.

Radnici preduzeća Srbijašume, šumari i predstavnici tog preduzeća iz Beograda su pobegli kroz šumu dublje ka teritoriju opštine Kuršumlija, posle čega su slučaj prijavili policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je obavila uviđaj a na mestu događaja nikoga nije zatekla. U incidentu nije bilo povređenih.

U proteklih desetak dana, pripadnici policije su uhapsili nekoliko kosovskih Albanaca prilikom ilegalne seče šume na teritoriji opštine Kuršumlija. Pre tri meseca, u kuršumlijskom selu Borovac, došlo je do oružanog sukoba između naoružanih albanskih šumokradica i žandarmerije.

Sukob je trajao oko pola sata a ranjena su šestorica Albanaca s Kosova.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.