SNS: DS zloupotrebljava ubistvo policajca

SNS je u saopštenju optužio DS da je “od naroda odrođena stranka” koja za “svoje prljave i podle namere koristi i najveću moguću nesreću, kao što je gubitak mladog ljudskog života”.

“Bez dokaza oni koji su građane Novog Sada godinama pljačkali i nanosili im zlo na svakom koraku, veliku tragediju, u kojoj je nesrećnim slučajem poginuo jedan mladi Novosađanin, proglasiše šenlučenjem u kojem se, kako bestidno tvrde, pripadnici interventne policije međusobno ubijaju”, navodi se u saopštenju.

SNS je upitao DS zašto nisu sačekali da se završi istraga o tom događaju i šta će biti ukoliko se utvrdi da je ubistvo bilo “plod nesrećnog slučaja, kao što najverovatnije i jeste bio slučaj”.

“Da li ćete, gospodo iz DS, javno izaći i izviniti se i građanima Novog Sada i onima koji su direktno pogođeni tom tragedijom. Od vas se ne može očekivati izvinjenje, jer izvinjenje daju oni koji imaju obraz, a vi i ne znate šta je to”, poručio je SNS.

DS je juče u saopštenju ocenio da je ubistvo još jedan dokaz o katastrofalnoj situaciji u novosadskoj policiji, čiji su pripadniciangažovani na “nelegalnim poslovima” (obezbeđenja).

DS je pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz redova SNS da apeluje na “svoje koalicione partnere na republičkom nivou da problem u novosadskoj policiji shvate ozbiljno”.


Blic

Pogledajte još