Beauty hrana: Šta da jedete i zašto

0

Nije tajna da voće i povrće doprinose lepoti! Sastavili smo spisak svega što bi trebalo da jedete i objasnili smo zašto.

Redovan unos voća i povrća učiniće da budete zdravi, a vaša kosa, koža, nokti i ten biće besprekorni. Ono što je najvažnije, hranićete se zdravo i raznovrsno. Treba samo da redovno obogaćujete svoj frižider sezonskom hranom i unapredićete zdravlje i izgled. Ovo su namirnice koje obavezno treba da unosite u organizam.

Kivi

Bogat je vitaminom C, pomaže pri oboljenjima kao što su astma i problemi sa disanjem. Takođe je obogaćen vitaminom E i magnezijumom koji štite kardiovaskularni sistem.

Ananas

Regulisaće šećer u krvi i pomoćiće vam ukoliko ste unosili previše masne hrane u organizam. Bogat je vitaminima C, E i magnezijumom.

Avokado

Unormaliće holesterol, a pun je vitamina B, E i K koji su dobri za metabolizam.

Mango

Sadrži supstance koje su dobre za memoriju i očuvanje ćelija. Sadrži u sebi gvožđe i poboljšaće izgled kože, a neutralisati osećaj umora i vrtoglavice.

Spanać

Sadrži mnogo korisnih materija koje će poboljšati izgled kože i očuvaće je.

Paradajz

Paradajz u kombinaciji sa maslinovim uljem je odličan prilikom odlaska na plažu jer će sačuvati vašu kožu od opekotina od sunca.

Nar

Ovaj antioksidant proizvod kolagen i dovešće do toga da se koža brže zaceljuje.

J.P.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.