DSS: Vlast sprovodi kampanju u atmosferi brojnih napada

"Srbi se protive tim izborima, jer se njima ne obezbeđuje bolja budućnost već se direktno ubijaju državnost Srbije i njene institucije u porkrajini", rekao je portparol DSS Petar Petković. On je podsetio da DSS zbog toga, kroz tribine preko Odbora za odbranu Kosova i Metohije želi da ukaže građanima na pogubnost izlaska na izbore i da izlazak znači ili prihvatanje Srbije ili priznanje lažne države Kosovo.

Portparol je izrazio zabrinutost što je medijski prostor potpuno zatvoren za antiizbornu kampanju te stranke. Petković je ukazao da je najgori zakon o finansiranju Srba na Kosovu koji priprema Vlada Srbije, jer se njime Srbi stavljaju u položaj dijaspore i prepuštaju "na milošt i nemilost Hašimu Tačiju".

Petković je ukazao i da je taj dokument rađen po ugledu na onaj koji je rađen za srpsku dijasporu. DSS će, prema njegovim rečima, pojačati kampanju protiv izlaska Srba na lažne izbore, koje ne može da raspiše "Briselski sporazum" a ni predsednica lažne države Kosovo.

Vlada Srbije, ukazao je portparol DSS, vodi kampanju pod pritiskom Brisela kako bi nastavila proces evropskih integracija i "dobila mrvice od EU". Ukazao je da Beograd pristaje na sve, ali da se sada vidi da je pored Kosova na red došla i Vojvodina.

U eksploziji, koja se dogodila jutros oko četri sata u cetru severnog dela Kosovske Mitrovice nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta. Eksplozivna naprava je stavljena na prozor porodice Marić.

Upitan o stavu DS S prema sutrašnjoj sednici Skupštine Beograda, Petković je rekao da će odbornici DS S podržati predloge o produžavanju prinadležnosti za socijalnu i dečiju zaštitu i pomoć penzionerima.

Izvor: Beta

Pogledajte još