Dužnicima za struju stizaće i po tri koverte

Građani koji redovno izmiruju svoje obaveze dobijaće samo jednu kovertu mesečno od EPS Snabdevanja - tačnije, račun za utrošenu struju u prethodnom mesecu.

Neplatiše će dobiti još jednu ili dve koverte, u zavisnosti od toga za koji period nisu izmirili svoj dug.

Ako nisu plaćali počevši od julske potrošnje do sada, od EPS Snabdevanja će dobiti posebnu kovertu u kojoj će biti upozoreni ukoliko duguju više od 10.000 dinara ili opomenuti ukoliko im dug prelazi 5.000 dinara.

Svim kupcima kojima je upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije ostavljen je, kako tvrde u EPS-u, zakonski rok od 15 dana da izmire svoj dug. Do sada je poslato 70.000 takvih upozorenja.

"Ako i ova mera ne bude dala rezultate, biće pokrenuta procedura raskida Ugovora o isporuci električne energije i trajnog isključenja dužnika sa elektrodistirbutivne mreže", tvrde u EPS-u.

Treću kovertu dobiće oni dužnici koji nisu izmirili svoja dugovanja za struju zaključno sa 30. junom, do kada su se naplatom električne energije bavile distribucije.

Elektrodistribucije će dakle takvim neplatišama i dalje slati obaveštenje i ova koverta će stizati sve dok se cela suma ne izmiri.

Ovim dužnicima ne prete isključenja sve do kraja novembra, do kada imaju mogućnost da sklope reprogram za dugovanja. Isključenja za ta stara dugovanja će uslediti ukoliko kupci ne sklope reprogram ili ukoliko ga budu prekršili.

Izvor: Novimagazin

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.