BEBE KAO ZALOG: Kenijka rodila četvorke - dvoje dece morala da ostavi u bolnici zbog neizmirenih računa

Virdžinija Adiambo (26) porodila se u 31. nedelji trudnoće u bolnici "Nairobi South Hospital" u Keniji.

Rodila je četiri dečaka, Miku, Džeka, Tedija i Malika. Zbog komplikacija je premeštena na intenzivnu negu, a dečaci su smešteni u inkubatore.

- Imala sam najbolju moguću trudnoću. Bez ikakvih komplikacija. Delovalo je da se sve odvija dobro, sve dok mi vodenjak nije pukao - ispričala je.

Dan nakon porođaja sve se zakomplikovalo.

- Otekle su mi noge i stomak i dobila sam ozbiljnu infekciju na koju nisu delovali lekovi - prisetila se i dodala kako je primila transfuziju krvi, ali ni na to nije dobro reagovala.

Nažalost, njen oporavak je trajao čak pet nedelja pa su joj u bolnici uručili račun od gotovo 25.000 funti. Nakon razgovora s upravom bolnice, Virdžiniji i njenom partneru Čarlsu Kajelu Ndonjeu bilo je dozvoljeno da dvoje dece odvedu kući, a preostalo dvoje dece će moći da odvedu tek kada uspeju da prikupe dovoljno novca da namire dugove bolnici.

- Mika i Tedi su kod kuće, ali Džek i Malik su još uvek u bolnici. Ako uspemo da prikupimo dovoljno novca, trebalo bi da ih preuzmemo ove nedelje. Ali što duže ostanu tamo, račun će biti viši - ispričala je.

Par je prethodnih godina pokušavao da dobije dete, ali to je bilo veoma stresno putovanje. Virdžinia je imala ciste na jajnicima pa se njihova želja ostvarila tek prošle godine kada je saznala da očekuje četvorke.

Izvor: Index.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još