Niko Kovač: Sretni smo, ali još nismo prošli!

0

Selektor fudbalera Hrvatske Niko Kovač rekao je danas da je zadovoljan žrebom za baraž-utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

“Zadovoljan sam, ovo smo priželjkivali. Međutim, ne smemo zaboraviti da je Island bio drugi u svojoj grupi, tako da očekujemo pravu borbu. Sretni smo, ali još nismo prošli. To ne zaboravite. Island je mlada ekipa, imaju selektora koji je imao dobre rezultate sa Švedskom”, rekao je Kovač.

Hrvatska je danas na žrebu u Cirihu za protivnika u baražu izvukla selekciju Islanda. Prvi meč igraće se 15. novembra u Rejkjaviku, dok će četiri dana kasnije “vatreni” ugostiti Islanđane.

Hrvatska je grupnu fazu kvalifikacija završila na drugom mestu u Grupi A, iza Belgije, a ispred Srbije.

Islanđani su u ovim kvalfikacijama za Mundijal u Brazilu bili jedno od najvećih i najprijatnijih iznenađenja, pošto su u Grupi E došli do drugog mesta.

Iz Grupe E na Mundijal direktan plasman izborila je Švajcarska, dok su Slovenija, Norveška, Albanija i Kipar bili iza Islanda.

U preostalim mečevima baraža za Svetsko prvenstvo sastaće se Francuska – Ukrajina, Grčka – Rumunija i Švedska – Portugal.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.