Radonjić: Makabi je institucija evropske košarke

"Posle prve utakmice u Evroligi, sada nas čeka i prvo gostovanje, protiv Makabija, koji je institucija evropske košarke, značajan činilac u Evroligi i svake godine ima najveće ambicije. Posle teške utakmice u Areni protiv Lokomotive i meča u Ljubljani protiv Olimpije želimo u Tel Avivu da odigramo konkurentno, kao što smo pokazali da možemo u prvom meču", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 20.05 u Tel Avivu igraju protiv Makabija, utakmicu drugog kola Grupe D u Evroligi. Obe ekipe su izgubile prve utakmice, Zvezda od Lokomotive u Beogradu sa 84:87, a Makabi u Španiji od Laborala sa 80:84.

Radonjić je ocenio da je Makabi sastavio kvalitetan tim koji dobro igra na domaćem terenu, pred navijačima koji prave sjajnu atmosferu.

"Dobro je poznat stil igre trenera Dejvida Plata, pobaće da uklopi nove igrače u svoj sistem, a mi moramo da odgovorimo na njihov 'pik en rol', trčanje i šutiranje 'trojki'. Želimo da odgovorimo na to, uz nadu da će svi biti zdravi", rekao je on.

Radonjić je rekao da je, što se tiče povreda, na jutrošnjem treningu situacija bila "bolja nego što je očekivao" i da će centar Raško Katić iz dana u dan biti bolje.

Makabi je posle poraza u prvom kolu u Evroligi, jedva pobedio Makabi iz Haife u domaćem prvenstvu. Upitan da li Makabi ima slabiji tim nego prethodnih sezona, Radonjić je rekao da početni rezultati ne moraju ništa da znače.

"Rezultati na početku sezone pokazuju da imaju mnogo novih igrača kojima treba vremena da se uklope, ali to ne znači da su slabiji nego prethodnih sezona", rekao je Radonjić.

Pogledajte još