Džon Malkovič kao serijski ubica

0

BEČ, 6. jula 2009. (Beta-AFP) – Američki glumac Džon Malkovič igra serijskog ubicu u muzičkom pozorišnom spektaklu "Paklena komedija – ispovesti serijskog ubice" koji se izvodi u teatru Ronaher u Beču.

BEČ, 6. jula 2009. (Beta-AFP) – Američki glumac Džon Malkovič igra serijskog ubicu u muzičkom pozorišnom spektaklu “Paklena komedija – ispovesti serijskog ubice” koji se izvodi u teatru Ronaher u Beču.

Malkovič igra Džeka Untervegera, austrijskog serijskog ubicu koji je 1994. osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva najmanje devet prostitutki. Žene su udavljene njihovim grudnjacima. U komadu, ubica se posthumno ispoveda i iznosi sve loše i dobro što misli o ženama. Tokom dvosatnog monologa na engleskom jeziku prate ga zvuci čuvenih opera Vivaldija, Betovena, Mocarta i Hajdna koje izvode dva soprana uz pratnju orkestra Bečke akademije.

Džek Unterveger ubio se u zatvoru 29. juna 1994. U zatvoru se zbog ubistva prvi put našao 1974. i tamo je napisao nekoliko pozorišnih komada i autobiografiju. Pomilovan je posle 15 godina zatvora i počeo je novinarsku karijeru. Ubrzo je optužen za ubistvo desetak žena u Češkoj i Kaliforniji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.