Tužilac Vukčević se sastao sa Seržom Bramercom

"Dva tužioca su u prijateljskoj i radnoj atmosferi razgovarali o aktuelnim predmetima u kojima sarađuju, a tema ovog operativnog sastanka bila su i neka otvorena pitanja u dosadašnjoj saradnji u predmetima koji su u predistražnom postupku u Tužilaštvu za ratne zločine," saopštili su iz srpskog tužilaštva.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc iduće nedelje 4. novembra će posetiti Beograd i prvo će razgovarati sa premijerom Ivicom Dačićem.

Delegacija Tužilaštva za ratne zločine u kojoj su, pored tužioca Vladimira Vukčevića i zamenici Bruno Vekarić i Mioljub Vitorović i tužilački pomoćnik Svetislav Rabrenović, učestvuje u radu međunarodne konferencije o nestalim licima na kojoj će predstaviti dosadašnje rezultate u procesima ekshumacije i identifikacije do kojih su došli procesuiranjem ratnih zločina.

Posebno če predstaviti nalaze u slučaju „Sotin“ u kom je Tužilaštvo tokom istrage došlo do informacije o lokaciji masovne grobnice sotinskih žrtava.

Na konferenciji u Palati mira u Hagu, koju organizuje Međunarodna komisija za nestala lica, učestvuju, između ostalih, predsednik Hrvatske dr Ivo Jospović, Dejvid Tolbert, nekadašnji zamenik Tužioca Tribunala, a skupu će se obratiti i Olgica Božanić iz Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica na KiM.

Izvor: Blic

Pogledajte još