Jeremićeva NVO počinje sa radom u utorak

Kako saznaje Danas, Centar će biti promovisan u beogradskom Medija centru, gde će se, osim Jeremića, prisutnima obratiti i profesor Džefri Saks sa Univerziteta Kolumbija.

Istog dana, u večernjim satima, biće organizovana svečanost povodom početka rada ove „think tank“ organizacije u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kada će biti prikazan dokumentarni film „67“, a pre toga će profesor Saks na Pravnom fakultetu održati predavanje o održivom razvoju.

Centar trenutno čini tim od šest ljudi, koji su inače deo tima koji je i do sada radio sa Jeremićem dok je bio srpski šef diplomatije i za vreme predsedavanja GS UN.

U Savetu se nalaze bivši zvaničnici mnogih država, uključujući bivšeg ministra spoljnih poslova Španije Miguela Anhela Moratinosa i Džefrija Saksa, ali i bivši šefovi diplomatija Kuvajta, Maroka, Švajcarske, Senegala, Čilea, Kipra i Indonezije.

Cilj Centra je, kako navode, da sprovodi kvalitetna i nezavisna istraživanja i analize i upućuje predloge u oblasti međunarodne saradnje i održivog razvoja.

Izvor: B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.