Američki vojnik gledao na video-četu kako mu napadač kasapi trudnu surugu

Na svu sreću, napadnuta žena je preživela, mada je zadobila teške povrede i izgubila oko, a u dobrom stanju je i njena beba, koja kroz nedelju dana treba da dođe na svet. Roditelji već znaju da će biti devojčica i nameravaju da je nazovu Izabela.

Rejčel je nakon napada imala snage i prisebnosti da pozove policiju i hitnu pomoć, a prepoznala je i napadača, vojnika Korija Mosa (19) iz vojne baze Fort Blis, koji je njenom suprugu dugovao novac za popravku kola, tako da je ovaj odmah uhapšen.

Na dan napada, Mos je do kuće Pulovih, kojima je dugovao novac za popravku automobila koji je od njih pozajmio i slupao, došao kasnije popodne, navodno da bi sa Rejčel razgovarao o novcu koji duguje.

Pošto je nije zatekao kod kuće, provalio je unutra i sakrio se čekajući da dođe.


Žena prepoznala napadača

Po povratku kući, Rejčel Pul je, međutim, odmah otvorila “Eplov” video-čet program Fejstajm, i započela je razgovor sa suprugom. Ubrzo zatim, Mos je izašao iz skorovišta i zaskočio je Pulovu s leđa, ubadajući je nožem i udarajući je gde stigne.

Prema zapisniku sa suđenja, žena ga je odmah prepoznala, i nekoliko puta je uzviknula njegovo ime, kako bi Džastin preko telefona mogao da ga čuje.

Pobegavši nakon napada, Mos je pozvao kolegu da ga kolima vrati u vojnu bazu, dok je Rejčel Pul pozvala policiju i hitnu pomoć. Odmah je prebačena u Univerzitetski medicinski centar, u kritičnom stanju zbog višestrukih uboda nožem i preloma većeg broja kostiju lica i tela.

Mada nemoćan da pomogne supruzi u trenutku napada, Džastin Pul je odmah pozvao kolege u vojnoj bazi u koju se Mos zaputio i obavestio ih je o svemu. Mos je odmah po dolasku uhapšen, dok je nož ”skakavac” kojim je izvršio napad pronađen u automobilu kojim se dovezao.

Nakon saslušanja, optužen je za pokušaj ubistva s predumišljajem i određena mu je kaucija od 60.000 dolara.

Žrtva napada ostala bez oka

U sredu uveče, Pul je na Fejsbuku izrazio svoj gnev i očajanje zbog događaja kome je bio svedok, uz tvrdnju da je “obećao da će dati život” da bi njegova supruga i dete uživali u slobodi, “a ne obratno”. Narednog dana, na svojoj stranici je izvestio i o mučnom razgovoru sa suprugom, koja mu je iz bolnice saopštila da će ostati bez oka i pitala ga da li mu je to “neprihvatljivo”. “

"Moja žena će biti moja žena dok sam živ. To niko ne može da izmeni, i mada ovog puta nisam bio tu da je zaštitim, dajem reč da se to neće desiti nikad više", napisao je tim povodom.

Pul se danas vraća kući u El Paso, nakon devet meseci provedenih u inostranstvu, a s obzirom na napad i na predstojeći porođaj njegove supruge, nije verovatno da će uskoro ponovo ići u daleke misije.

Izvor: Blic

Pogledajte još