Fashion Show Ane Kalaver

Glavni krivac što je Beograd doživeo još jedan modni hepening jeste mlada dizajnerka Ana Kalaver, apsolvent Universiteta di Bologna u Italiji

Fashion Show koji je organizovala modna agencija Select,  privukao je veliki broj poznatih ličnosti i modnog sveta. Prelep kompleks koji se nalazi nedaleko od Beograda, u mestu Jakovo, prostire se na oko jedan hektar površine. Ovo je ujedno bilo i svečano otvaranje "S kluba", pa je za sve prisutne priređen koktel dobrodošlice. Uz zvuke violončela i violine u pozadini, gosti su imali prilike da obiđu imanje i uživaju u njegovim prirodnim lepotama, beskrajnim zelenim površinama, potočićima, fontanama, bazenima, mostićiima....

Sama modna revija organizovana je pored zanimljivog i nepravilno oblikovanog bazena, preko koga se nalazio mali klizavi mostić, što je manekenkama zadalo veliki problem. Ana Kalaver se ovom revijom prvi put predstavila domaćoj publici, i odmah je pobrala njene simpatije. Prikazani su modeli koji su specijalno i s puno ljubavi rađeni za ovu priliku, dopunjeni odabranim modelima iz prethodnih kolekcija koje su prikazivane u Italiji i Banjaluci. Pojedini modeli su rađeni u Italiji i Beogradu  uz pomoć Aninih najbližih saradnika. Zanimljivi modeli, balon haljine i blještavi materijali koji su pažljivo birani u skladu sa kvalitetom i vizuelnom zanimljivošću su odisali glamurom. Prateći detalji kolekcije su bile ukrasne torbice za čiju kreaciju je zaslužna - Ana. Manekenke su nosile obuću "Regard", nakit "Bloom" i donji veš i čarape "Pompea".

"Ovo je moje prvo predstavljanje u Beogradu, što za mene predstavlja nešto posebno, kao i sam naziv revije "Something special". Spojila sam sve u jednu priču jer sam želela da u Beogradu predstavim ono što sam ja. Inspiraciju nalazim u događajima koji mi se dešavaju u životu. Trenutno pripremam novu muško-žensku kolekciju za predstojeći Fashion Selection. Večeras ste imali prilike da vidite jedan muški model koji je poneo prvi čovek S kluba - Dragan Silić" - srećno i zadovoljno nam je ispričala Ana Kalaver.

Na partiju i večeri, organizovanoj posle revije i to u drugom delu kompleksa, primetili smo glumicu Ivu Štrljić, Nebojšu Grnčarskog, Vladana Batića, Dragana Kojadinovića, Vuka Rosandića i mnoge druge.

Jelena Antonijević 

Pogledajte još