Četiri načina kako da dobijete "pet minuta" samo za sebe

Budite nemilosrdni
Za početak morate najvažnija prijateljstva odvojiti od onih nebitnih. Provedite vreme s onim ljudima s kojima vam je ugodno i koji će vam popraviti raspoloženje. Vaše vreme je dragoceno i zato ga trošite samo na one osobe do kojih vam je stalo. To ne znači da sve ostale potpuno isključite iz svog života, ali prioritet vam definitivno mora biti druženje s onima koji vas vole i koje vi volite.

Napravite raspored

Priuštite sebi i šetnju, kupku ili ležanje pored tv-a, šta god da vas veseli i odmara. Važno je samo da za sebe osigurate vreme koje će biti samo vaše. Isključite računar, mobilni i posvetite se sebi.

Nemojte biti "dama"
Iako vam se možda čini preoštro, ponekad prijateljima kažite da ste jednostavno prezauzeti. Nemojte misliti da treba da budete prisutni na svakom događaju, jer ćete samo razviti osećaj netrpeljivosti prema toj osobi. Recite "ne", ali to učinite na taktičan način. Kažite da biste svakako voleli da dođete, ali da tada ne možete i ponudite neki drugi termin, kada niste toliko zauzeti.

Zaboravite strah
Stvarno je vreme da zanemarite strah da ćete nešto važno i nezaboravno propustiti. Ne morate uvek sve da kontrolišete, dajte sebi pauzu...

Izvor: 24sata

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.