Kako Kinezi leče mamurluk

Dobro, niko ne zna savršen lek za mamurluk, ali kineski naučnici su nedavno došli do novog rešenja za ovu nevolju – gazirani sokovi na bazi limuna!

Gazirani sokovi koji sadrže limun i limetu mogli bi biti ključ za lečenje mamurluka, jer pomažu telu da brže preradi alkohol – navodi se u studiji kineskih naučnika koju prenosi dailymail.co.uk.

Kineski naučnici su tokom ovog istraživanja ispitali 57 pića, uključujući biljne čajeve i gazirane napitke, i na kraju zaključili da pića koja sadrže limun i / ili limetu imaju najbolje dejstvo!

Istraživači su odlučili ispitati šta izaziva mamurluk i utvrdili da više od samog alkohola, glavobolju i mučninu uzrokuje proces kojim telo vari alkoholna pića. Otkrili su i da biljni čajevi čak produžuju vreme trajanja mamurluka, dok bezalkoholna pića s limunom pomažu da se alkohol brže metabolizira.

Eto, ako je verovati najbrojnijoj naciji na svetu, sledeći put kad krećete u noćni provod, ne zaboravite u kuhinji ostaviti i par limuna i mineralnu vodu za jutarnju domaću antimamurluk limunadu! Hm, ne znamo da smo vas baš uverili, ali ako litra vode i sendvič pre spavanja nisu urodili plodom – vredi pokušati!

Izvor: Magazin.ba

Pogledajte još