Policajac iz sefa ukrao i prokockao 33.000 evra

Prokockani novac je pronađen u dvorištu ubijenog penzionera Imrea Pala iz Bača, a krađa je otkrivena kada je ćerka žrtve zatražila da joj policija vrati privremeno zaplenjene devize.
Uviđajna ekipa novosadske PU morala je da čuva novac do okončanja istrage

Maksić, inače policajac pred penzijom i rukovodilac Grupe za uviđaj, uhapšen je prošle nedelje. Kolegama iz policije je priznao da je ukrao 33.000 evra koje je morao da čuva u svom sefu do okončanja istrage. Objasnio je da je novac prokockao i da ne može da ga vrati.

Osumnjičenom šefu u novosadskoj policiji određen je pritvor i sada je u ćeliji istražnog zatvora na Klisi.

Iz Policijske uprave u Novom Sadu juče su samo kratko saopštili da je policijski službenik J. M. uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika. Navode i da je osumnjičeni predat Višem javnom tužilaštvu, koje može da dostavi dodatne informacije.

Sagovornik „Blica“ objašnjava da je Maksić bio na uviđaju u Baču, u dvorištu penzionera Pala, kada je u šupi nađeno 33.000 evra. Taj novac su tražili razbojnici - ubice, ali nisu uspeli da otkriju gde ih je Pal sakrio.
Bačen u jamu

Beživotno telo
Imrea Pala (75) iz Bača pronađeno je 9. avgusta u septičkoj jami u dvorištu njegove kuće u Ulici Ive Lole Ribara 12. Utvrđeno je da je Pala, deviznog penzionera, ubio i potom bacio u septičku jamu Dragan Nikolić, koji je neposredno posle zločina i uhapšen.

- Po proceduri, novac je predat Maksiću. On je devize odneo u svoju kancelariju i zaključao ih u sefu u kojem se tokom istrage i čuvaju dragocenosti i novac proistekli iz krivičnih dela - navodi sagovornik „Blica“.

Ubrzo, ubice Pala su uhapšene i policijska istraga je okončana. Pre desetak dana, ćerka ubijenog je zatražila da joj se vrati novac zbog kojeg joj je otac i ubijen.

- Kada se ćerka najavila, Maksić se unervozio. Taj dan nije došao na posao. Pokušavao je da odugovlači susret sa Palovom ćerkom, zbog čega su i kolege primetile da se nešto neobično događa - kaže naš sagovornik.

Prošle subote inspektor je bio primoran da se suoči sa šefovima.

- Priznao je da je novac potrošio i da ne može da ga vrati. Tvrdi da ga je istog dana izgubio na kocki - dodaje izvor „Blica“.

Maksić je za nekoliko meseci trebalo da bude penzionisan s mesta šefa uviđajne ekipe, na koje je postavljen 2011. Prethodno je radio kao policajac u Temerinu. Odatle je prešao u Novi Sad, u Grupu za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata.

Izvor: Blic

Pogledajte još