Vučić naredio povlačenje kadra SNS iz sporta!

Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji "Utisak nedelje“ na B92 izjavio da mu nije jasno otkud tolika strast među političarima da budu članovi upravnih odbora sportskih klubova.

"Zalagaću se za to da u stranci donesemo odluku da nijedan od članova Glavnog odbora ne može da bude i član upravnog odbora u nekom klubu" kazao je Vučić.

Tim povodom oglasio se i potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić, koji je trebalo da zameni Vuka Jeremića na mestu prvog čoveka Teniskog saveza Srbije.

"Ne želim da se kandidujem za predsednika TSS. O tome sam već razgovarao s Aleksandrom Vučićem i takvu odluku sam doneo još prošle nedelje, pre nego što je naš predsednik to kazao u medijima. Ne želimo da se na meti kritika nađe to što članovi Srpske napredne stranke navodno hoće po svaku cenu da dođu na vodeće funkcije u sportskim organizacijama. Nećemo da ponovimo greške DS, koji je postavljao svoje ljude i vidite šta se na kraju desilo. Ali isto tako smatram da mora da postoji neka veza između političara, privrede i sporta" kazao je Gašić.

Naprednjaci u sportu:

Predrag Peruničić državni sekretar za sport

Zoran Babić predsednik Vaterpolo saveza Srbije

Slaviša Kokeza potpredsednik FK Crvena zvezda

Dimitrije Paunović predsednik Skijaškog saveza Srbije

Izvor: Kurir

Pogledajte još