Radonjić: Razmišljamo samo o pobedi protiv Ritasa

"Svi smo zdravi i očekujemo dobar ambijent. Želimo da posle toliko godina pobedimo na domaćem terenu u Evroligi. Želimo da ih nadigramo i na kraju slavimo zajedno sa navijačima. Želimo da igramo dobro i ne razmišljamo u drugom pravcu", rekao je Radonjić novinarima u Beogradu.

Zvezda sutra od 20.00 u Pioniru dočekuje Ritas u petom kolu Evrolige. Oba tima zabeležila su do sada jednu pobedu, a u košarkaškoj javnosti ovaj duel ocenjuje se kao ključni za domaći tim.

"Posle ovoga imamo još pet utakmica. Razmišljamo samo o tome da pobedimo Ritas i ne razmišljamo ni o čemu drugom", rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih nije želeo da odgovori na pitanje da li mu je važniji sutrašnji meč ili pobeda protiv Partizana u ponedeljak u Jadranskoj ligi.

"Razmišljamo samo o tome da dobijemo Ritas", kratko je rekao Radonjić.

Crnogorski stručnjak se nije složio ni sa ocenom novinara da je Zvezda favorit.

"Nije dobro u ovom trenutku deliti uloge favorita...Ritas godinama kvalitetno igra u Evropi, 2005. je osvojio Evrokup. Litvanska škola košarke je jedna od najboljih u Evropi. Imaju izuzetno iskusan i kvalitetan tim, a njihova ideja i želja je da pobede", rekao je Radonjić.

Uprava kluba pozvala je publiku da ranije dođe u Pionir zbog strogog obezbeđenja i apelovala na navijače da navijaju sportski i ne ubacuju predmete u teren. Portparol kluba Jovo Karanović posebno je zamolio da se ne koriste laseri, pošto je klub zbog toga morao da plati 5.000 evra kazne, uz 7.000 za ubacivanje predmeta u teren.

On je kazao da je Evroliga upozorila klub da bi u slučaju ponavljanja tih incidenata Zvezda mogla da igra pred praznim halama ili van Beograda.

Beta

Pogledajte još