Đoković: Nadam se da ću doneti prvi bod Srbiji

"Pobeda je pobeda... dobro je došla, nije bitno u koliko setova. Nadam se da mogu da dovedem Srbiju do prvog boda, znači mnogo kada povedete, jer tako smanjite pritisak sa drugog igrača", rekao je Đoković novinarima u Beogradskoj areni.

Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Areni sastati u finalu Dejvis kupa.

Đoković je rekao da ekipa "veruje" da Dušan Lajović uz podršku publike i celokupnog Dejvis kup tima Srbije može da dođe do pobede.

"Jeste da smo izuzetno oslabljeni neigranjem Tipsarevića i Troickog, ali u ekipi imamo Dušana Lajovića, veoma mladog i talentovanog igrača. Njega će 20.000 ljudi podržavati i normalno je nadati se pobedi. On nema pritisak da pobedi, već samo da pruži sve od sebe", rekao je Đoković.

Dušan Lajović je rekao da se pripremao za ovu situaciju, kao i da se nada da će biti u stanju da Srbiji donese pobedu u okršaju sa Češkom.

"Uz podršku ekipe i toliko ljudi, verujem da mogu da dođem do pobede. Nadam se da ću izvući najbolje iz sebe, odlično se osećam i verujem da će me današnji trening sa Đokovićem pripremiti za mečeve", rekao je Lajović.

Ovaj 23-godišnji srpski teniser trenutno na ATP rang listi zauzima 117. mesto, a sutra će po završetku meča između Štepaneka i Đokovića izaći na megdan Tomašu Berdihu.

Selektor Srbije Bogdan Obradović kazao je da ekipa veruje da će Lajović napraviti iznenađenje i doneti Srbiji bod u finalnom duelu.

"Verujemo u Ducu (Lajovića), verujemo da je sposoban da napravi iznenađenje. Ovo je njegova šansa da napravi veliki uspeh i pomak u karijeri. Jedinstveni smo i verujemo jedni u druge",
kazao je Obradović.

Nenad Zimonjić će u subotu zaigrati u dublu sa Ilijom Bozoljcem, a tom prilikom postaće najstariji učesnik u finalima Dejvis kupa.

Zimonjić je rekao da niko u ekipi nije očekivao odsustvo Tipsarevića i Viktora Trocikog, ali da uprkos tome, veruje da možemo da dođemo po pobede.

"Ovo je situacija u kojoj nismo bili ranije, s vremena na vreme je neko odsustvovao, ali nismo bili bez dvojice, tako bitne dvojice igrača. Mi jesmo dvaputa izgubili od Štepaneka i Berdiha, ali u oba meča nismo igrali na nivou na kom smo mogli...svaki meč je novi, tako da verujem u pobedu", rekao je Zimonjić.

Češki teniser Radek Štepanek rekao je da je njegova prednost u meču sa Đokovićem, to što niko ne očekuje da je u stanju da ga pobedi.

"Moja prednost u meč u sa Đokovićem je to što niko ne misli da mogu da ga pobedim. Pokušaću da igram opušteno, da igram moju igru. Radujem se duelu sa njim", rekao je Štepanek.

Beta

Pogledajte još