EVROLIGA: Zvezda slomila Ritas

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Jaka Blažič sa 16 i Blejk Šilb sa 14 poena, a u ekipi Lijetuvos Ritasa kojem je to četvrti poraz, najbolji su bili Renaldas Seibutis i Martinas Gecevičius sa po 17 poena.

Zvezda je tako ostvarila i drugu pobedu u Evroligi, i to protiv direktnog konkurenta za plasman u Top 16. Lijetuvos je ostao na jednoj pobedi. Crveno-beli u sledećem kolu putuju u Krasnodar na duel sa Lokomotivom, dok litvanska ekipa igra u Atini protiv Panatinaikosa.

Zvezda je vodila tokom većeg dela meča, ali nije uspevala da stekne osetniju razliku, pre svega zahvaljujući šutu Ritasa iz daljine.

Lijetuvos je poveo s 3:0 preko Omara Kuka i Huana Palasiosa, ali su Blejk Šilb i Boban Marjanović povukli domaći tim do preokreta. Zvezda je do sredine deonice stekla sedam poena prednosti, 16:9. Tada je za goste zaigrao Milenko Tepić i Ritas je uz dobar šut iz daljine uspeo da završi prvu deonicu sa tri poena zaostatka, 19:16.

Jaka Blažič je ulaskom u igru dao energiju Zvezdi, ali su se zato s druge strane "raspucali" Martinas Gecevičijus i Stevan Jelovac, tako da je Lijetuvos ponovo na kratko poveo 28:27. Tada se zaigralo "koš za koš", a domaći tim je "vukao" Šilb.

Zvezda je ubrzala igru, dok se Lijetuvos oslanjao na šut iz daljine i pogađao, tako da su gosti na poluvreme otišli s dva poena prednosti, 42:40.

Domaći tim je smirio igru u drugom poluvremenu, tako da je uspeo da neutrališe šut Lijetuvosa iz daljine, ali je i dobro "zatvorio" reket, a kapiten Marko Simonović i sjajni Jaka Blažič podigli su elan svojih saigrača. Zvezda je u finišu treće deonice stekla prvu osetniju prednost kada je došla na 66:57.

U poslednjih deset minuta domaći košarkaši počeli su da pogađaju iz daljine i ispod koša, i, uz dobru odbranu, napravili osetnu razliku koja može mnogo da znači u završnici.

Meč je odigran pred 7.500 gledalaca u Pioniru i u dobroj atmosferi, bez incidenata.

Beta

Pogledajte još