"Dnevna doza Čarobnjaka Iz Voza" u epizodi avioni, GMO i stres (AUDIO)

E ovako, narode. Čuli ste svi sigurno da Srbija pravi novu supermodernu flotu putničkih aviona i prvi od njih se zove Novak Đoković. Iz nekog razloga svi su digli frku oko toga. Ja lično ne vidim ništa loše u tome. Kad je moj deda mogao krave da nazove Brena i Stoja, pa mogu valjda i oni jedan avion da nazovu Novak? A drugi avion će se zvati ni manje ni više nego Emir Kusturica. Znači, Cigani će ipak da lete u nebo.

Takođe aktuelna tema ovih dana u Srbiji je GMO hrana. I tu mi nešto nije baš najjasnije što se ljudi toliko bune. Te Snikers ima GMO, te Tviks ima GMO, te Koka Kola ima GMO, a većina naših žitelja u Srbiji nema ni za hleb. Mada, ako hoćete iskreno, meni ne bi smetalo genetski modifikovano pile sa tri ili četiri noge. Pa to su batak i karabatak viška.

I, evo za kraj, moram ovo da podelim sa vama. Pročitao sam malopre studiju u Nemačkoj gde piše da oslobađanje od stresa vodi ka dužem životu. Interesantno, jer Nemci kad počnu da se oslobađaju od stresa, ostali narodi obično žive kraće.

Pogledajte još