5 razloga da vikend provedete kod kuće

Ako želite malo da se opustite u vikendom uveče, a nemate ideju kako, evo nekoliko predloga.

1. Jeste li za koktel ili čaj?

Koga je briga koliko je hladno naplju ako kod kuće imate dobro društvo, veče uz film i dobar koktelčić ili šoljicu toplog čaja. Možete složiti brzinsko piće sa sokom od limuna ili limunadom. Prvo u čašu stavite malo meda ili sirupa pa dolijte malo viskija, ruma ili nekog trećeg pića po želji, a na kraju dodajte limunadu. Rum se, na primer, izvrsno slaže i s čajem.

2. Toplo ćebence

Čini se kako je ćebe za pokrivanje jednostavno ćebe i tačka. Međitim malo finije, mekano ćebence kojim se možete utopliti u hladnim jesenjim i zimskim večerima iskoristite za to da običan ostanak kod kuće bude prijatniji i "luksuzniji".

3. Sveće

Bez obzira gledate li film, pijuckate vino s partnerom ili prijateljima, sveće su uvek dobrodošle. Odaberite sveće različitih visina laganih mirisa, posebno ako vas je više u prostoriji jer bi intenzivan miris nekome mogao da smeta. Budući da je zavladala prava jesen odaberite neki od mirisa koji vas na nju i podsećaju.

4. Muzika

Ima li moćnije stvari u bilo kojoj životnoj situaciji od muzike? Teši nas kad smo tužni, opušta ili veseli dok smo srećni. Odaberite ono što vas opušta i smiruje i prepustite se prijatnim trenucima u subotnjoj večeri.

5. Zaboravite na svet oko sebe

Odložite mobilni telefon, tablet i ostale elektronske uređaje i prepustite se čistom odmoru. Zaigrajte društevnu igru, pozovite društvo na prijatno veče druženja ili jednostavno budite sami sa sobom na jedno veče. Iznenadili biste se koliko topla kupka i čitanje knjige mogu da razvesele čoveka.

IZvor: B92

Pogledajte još