Nikolić: Upošljavanjem Srbije rešićemo 80 odsto problema

"Srbija ne sme više da bude poprište za sukobe medju političarima već mesto gde ćemo da dokazujemo ko ume bolje da radi", istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, upošljavanje Srbije dugujemo deci za koju kažemo da ih imamo sve manje.

On je primetio da je za njega ova investicija u Brusu podjednako važna, kao i početak radova na izgradnji Južnog toka od kojeg će Srbija imati dugoročne koristi.

"Ukoliko uložimo u poljoprivredu i ukoliko otvorimo još ovakvih fabrika nećete više strahovati",
rekao je Nikolić.

On je napomenuo da se na prste jedne ruke mogu izbrojati firme u koje je investiran novac iz dijaspore, jer, kako je dodao, prethodne nisu preživele pod pritiskom opštinara i raznih inspekcija.

"Ovo je treći pokušaj. Srbija zove sve svoje gradjane koji žive van granica zemlje da ulažu u svoju državu", naglasio je predsednik.

Imajući u vidu blizinu Kopaonika u trenutku kada se svet vraća prirodi, Nikolić je pozvao predstavnike opštine Brus da to iskoriste "sa najboljim investitorima i najboljim ugovorima" i da se ne zadužuju.

U fabriku "RIZ pelet", površine 2.500 kvadratnih metara, srpski privrednici iz Rusije, koje predvodi Goran Radmanovac, uložili su oko 2,5 miliona evra i zaposliće 50 radnika.

Prema rečima Radmanovca, fabrika će godišnje proizvoditi 60.000 metara kubnih peleta, po visoko razvijenoj nemačkoj tehnologiji, a proizvodi su namenjeni domaćem i tržištu EU.

"Želeo sam na neki način da poboljšam kraj u kome sam rodjen. Videćemo kako će se proizvodnja odvijati i u zavisnosti od toga ćemo planirati nove investicije", rekao je Radmanovac novinarima.

Predsednik opštine Brus Slobodan Vidojević rekao je da je opština sve investitore koji ulažu u proizvodnju, a zaposle više od 10 radnika, oslobodila plaćanja naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

On je dodao da je belgijska firma "Vizion" zainteresovana da uloži više od 100 miliona evra, čija se realizacija očekuje u naredne dve do tri godine.

Predsednik opštine Brus uručio je, ovom prilikom, predsedniku Nikoliću zlatni grb opštine.


Blic

Pogledajte još