Luka Bojović daje 400.000 evra da se likvidira ubica njegovog brata Nikole

Cvetanović je sa još tri osobe optužen da je učestvovao u ubistvu brata vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića, koji je uhapšen u Španiji i još se nalazi u tamošnjem zatvoru.

Pozivajući se na informacije dobijene iz spuškog zatvora, među službenicima Zavoda za izdržavanje krivičnih sankcija kruži priča da je Bojović već dao nalog da se Cvetanović likvidira.

"U zatvoru je velika frka. Cvetanović je izolovan, pod duplim je katancima i ne sme ga jedan komandir sam izvesti iz ćelije. Sam izlazi na šetnju, strogo se vodi računa o njegovoj ishrani, jer postoji bojazan da ga neko otruje. Dobili smo naređenje da u slučaju napada na njega možemo pucati. Navodno, Luka Bojović je platio njegovo ubistvo 400.000 evra", ispričao je službenik zatvora za "Vijesti".

Iz Uprave spuškog zatvora su, kako se navodi, potvrdili da je Cvetanović pod pojačanim nadzorom. Oni tvrde da je tako od kada je doveden u istražni zatvor.

Uprava, međutim, negira da je to zbog informacija o navodnim pretnjama Luke Bojovića.

"Zbog bezbednosne procene je odvojen i smešten sam u ćeliji. Sam šeta, bez prisustva ostalih osuđenika, ali nije ugrožen i nema govora o tome da smo izdali naredjenje da službenici pucaju ako ga neko napadne. Ne može ga niko napasti, jer smo ga izvodili samo jednom iz zatvora, kada je odvođen na saslušanje u Viši sud, tada su bile preduzete jake mere obezbeđenja",
kazao je sagovonik iz uprave ZIKS-a.

On je pojasnio da Cvetanović nije jedini pritvorenik koji je izolovan, već da ih ima još nekoliko.

Cvetanović je optužen u Srbiji zbog sumnji da je direktni izvršilac ubistva Bojovića. Bojović, zbog čije je likvidacije proteklih meseci bilo više hapšenja, izrešetan je sa dvadesetak hitaca, krajem aprila u centru Beograda.

Izvor: Blic

Pogledajte još