Kozmetika: Nije vam baš svaka krema i maskara potrebna

Činjenica je da nam određeni proizvodi uopšte nisu potrebni, zato prestanite bespotrebno da bacate novac.

Maskara s dve četkice
Ako ste želeli da isprobate maskaru s dve četkica, od kojih jedna ima svetliji deo, za duže i čvršće trepavice, nemojte uzalud bacati novac. Duplo nanošenje, prvo voska, a zatim maskare, većini žena na kraju ide na živce pa retko koriste tu drugu četkicu.

Posebne kreme za određene delove tela
Na različitim delovima tela koža ima različitu debljinu, suvoću i osetljivost, ali skupocene kremice za vrat, ramena ili neki drugi deo tela ne garantuju bolju negu. Običan losion ili mleko za tijelo biće sasvim dovoljan za sve osim lice. Najvažnije od svega je da ga redovno koristite.

Tonik za lice
Tonik za lice korak je između čišćenja i nanošenja kreme, te bi trebalo dodatno da vam pomogne kod zatvaranja pora i čišćenja mitisera. No, tonik zapravo najčešće zateže kožu, te je ona i dalje suva, a veliki broj ljudi uopšte ni ne zna čemu tačno služi tonik za lice.

Anticelulit kreme
Bez obzira na to koliko će puta lekari i stručnjaci naglasiti da anticelulit kreme i proizvodi neće pomoći kod problema s celulitom, razne tvrtkompanije će i dalje će ih uspešno protiv celulita ne donose nikakvu korist.

Maramice za upijanje masnoća s lica
Možda su lepšeg oblika i pakovanja, ali maramice za upijanje viška masnoća s lica nisu ništa bolje od običnih maramica, koji su daleko povoljnije.

Izvor: Ženski kutak

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.