Izgorela tri vozila na Voždovcu

Kako je "Novostima" rečeno u MUP Srbije, prvi nalazi istrage pokazali su da je do požara, koji je izbio u 3:15 časova, došlo jer je jedan ventil na dovodu gasovoda obližnje zgrade bio oštećen. Usled ovog kvara, oštećena je i napojna cev od zemnog gasa, koja je bila priključena na instalaciju zgrade, tako da je iz nje počeo da curi gas.

Onda je odjednom planula vatra, koja se proširila i na dva džipa i jedan automobil, koji su bili parkirani ispred zgrade u Milana Raspopovića 4.

O požaru su odmah obavešteni vatrogasci, policija i Hitna pomoć. Vatrogasci su brzo ugasili požar i evakuisali četvorospratnu zgradu u Milana Raspopovića 4, zbog velike koncentracije plina i mogućnosti eksplozije, a ekipe Srbije gasa isključile su dotok gasa.

- Bilo je strašno - kaže jedna od stanarki zgrade u Milana Raspopovića.

- Nije nikako prijatno kad vam vatrogasci i policija kucaju u tri ujutro na vrata od stana, bude vas i izvlače napolje da ne biste stradali. Svi stanari zgrade, među kojima ima i dece i starih ljudi, evakuisani su napolje zbog mogućnosti eksplozije gasa u zgradi i u stanovima. Srećom, sve se dobro završilo i niko nije stradao. Ali materijalna šteta na vozilima koja je vatra zahvatila, pre svega na džipovima, je ogromna.

Nakon provetravanja zgrade, koje je trajalo više od sata, svi stanari zgrade su vraćeni u svoje stanove.

Izvor: Novosti

Pogledajte još