Kuršumlija: Prevrnuo se autobus

Svi povređeni su zbrinuti u prokupačkoj bolnici i van su životne opasnosti.

Do nezgode je došlo kada je autobus privatnog prevoznika "Aroma turs" na redovnoj liniji Linc (Austrija) - Dragaš, krećući se iz pravca Niša ka Prištini, na oštroj krivini kod Novog Sela, udaljenog oko pet kilometara od Kuršumlije, skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se, kažu u PU Prokuplje.

Prema rečima portparola prokupačke bolnice "Dr Aleksa Savić" Jelene Pantović, rano jutros na odeljenje urgentne medicine primeljene su četiri osobe sa težim i lakšim povredama.

"Pacijent R. C. (61) zadobio je povrede u predelu glave i ramena, I. M. (31) oguljotine kože u predelu desne šake i nadlaktice, F. K. (58) zadobila je teške telesne povrede u vidu serijskog preloma rebara i isčašenja ramena, i Đ. D. (69) primljen je bez vidljivih povreda, ali pod stresom", rekla je Pantovićka.

Pantovićka je rekla da su svi povređeni zbrinuti, u stabilnom stanju i van životne opasnosti, da je u toku dalja dijagnostika, a da će povređena žena F. K. najverovatnije biti zadržana do daljeg na odeljenje prokupačke bolnice. Prema njenim rečima, svi povređeni su iz Dragaša, kod Prizrena sa Kosova i Metohije.

Iako se još uvek utvrđuje pravi razlog saobraćajne nezgode, u policiji kažu da se najverovatnije radi o neprilagođenoj brzini uslovima i stanju puta.

Vožaču autobusa biće određeno policijsko zadržavanje, a nakon toga on će biti predat tužilaštvu koji će dalje odlučivati o eventualnom pokretanju krivične odgovornosti.

U autobusu je u trenutku nezgode bilo 18 putnika i dva vozača.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.