Valjevo: Lokomotiva voza sa Fijatovim automobilima iskočila iz šina

Lokomotiva teretnog voza koji je prevozio automobile „Fiat Srbije“ noćas je iskočila sa barske pruge u blizini Valjeva, ali povređenih nije bilo. Železnički saobraćaj je normalizovan.

Kako je „Blicu“ rečeno u valjevskoj policiji, do incidenta je došlo pet minuta nakon ponoći, zbog iskakanja osovine na lokomotivi teretnog voza koji je prevozio automobile „Fiat Srbije“ na pruzi Beograd-Bar.

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar uspostavljen je jutros oko devet sati, nakon što je noćas u četiri sata blizu železničke stanice Lastra iskliznula lokomotiva teretnog voza, koji je saobraćao na ovoj relaciji.

Kako su saopstile Železnice Srbije, zbog ovog iskliznuća lokomotive teretnog voza, železnički saobraćaj na barskoj pruzi bio je u prekidu oko pet sati.

Železnice Srbije organizovale su iz Požege autobuski prevoz putnicima vozova koji zbog ovog iskliznuća noćas nisu mogli da saobraćaju barskom prugom ka Beogradu.

Reč je o vozovima koji su ka Beogradu krenuli sinoć u 19 sati iz Bara i noćas u 02.50 sati iz stanice Prijepolje teretna, kao i o dva lokalna putnička voza.

Železnički transport na barskoj pruzi ubrzano se normalizuje, ali će zbog ovog prekida saobraćaja u polasku kasniti međunarodni voz, koji po redu vožnje u 09.10 sati kreće iz Beograda za Bar, pa su Železnice Srbije za putnike ove kompozicije u stanici Beograd obezbedile čaj dok čekaju na polazak voza.

Železnice Srbije izvinjavaju se putnicima zbog neprijatnosti koje su imali tokom ovog putovanja, navedeno je u saopštenju.
U ovoj nesreći, kako je rečeno, nije bilo povređenih.

Izvor: Blic

Pogledajte još