Paprikaš za 3.000 osoba u Somboru

Sombor - U Turističkoj organizaciji u Somboru završeno je prijavljivanje učesnika Somborskog kotlića, koji će 18. jula biti održan 13. put. Na centralnom gradskom trgu biće postavljeno 311 stolova, koliko i ranijih godina, za kojima će sedeti oko 3.000 građana. 

Oko Trga je 311 ložišta i kotlića, a na bini će se smenjivati muzičke grupe, tamburaši, a zvezda večeri je Zvonko Bogdan. Kotizacija iznosi 3.500 dinara (za takmičare 4.000 dinara), a podrazumeva pet kilograma očišćene i isečene ribe, ložište, drva, sto sa osam mesta. 

Biće nagrađena tri najbolja paprikaša, tri najveselija društva i isto toliko najbolje aranžiranih stolova, najmlađi i najstariji učesnik takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša.

Organizovanje kotlića sa milion dinara pomoglo je Ministarstvo ekonomije, a sa 500.000 dinara Skupština grada Sombora. 

U susednoj, Zmaj Jovinoj ulici, od 18 sati, dva sata pre paljenja vatri ispod kotlića, biće otvorena Ulica starih zanata, gde će svoje proizvode izložiti somborske zanatlije. 

U istoj ulici građani će moći da kupe riblji paprikaš. Dobru posetu, sve do dva sata izjutra, očekuju i kafići i ostali ugostiteljski objekti u centru grada. Očekuje se da će centar to veče imati bar sedam-osam hiljada stanovnika više nego obično. 

Izvor: Danas
(15. jul)

Pogledajte još